fbpx

Facebook combatrà activament la desinformació sobre la Covid-19

facebook_social_media-xarxes_socials

Fins ara es limita a marcar com a dubtoses les publicacions que algun organisme de verificació considera no provades, com les teories conspiratives sobre l’origen de la malaltia, i a retirar només les que considera poden perjudicar la salut dels usuaris, com les falsedats sobre remeis miraculosos.

Però aviat també avisarà els usuaris que hagin dit que els agrada, compartit o comentat alguna d’aquestes publicacions, i els enviarà a visitar la pàgina web de l’Organització Mundial de la Salut on es desmenteixen rumors falsos sobre el coronavirus, com la suposada relació amb la telefonia 5G, els avantatges d’exposar-se al sol o a temperatures altes o la protecció que aporta beure molt d’alcohol. Una pàgina que, per cert, recomano visitar a tothom.

Sigui com sigui, està bé que Facebook faci alguna cosa de profit amb el rastreig del comportament dels seus usuaris. Ni que sigui ajudar a desmentir rumors que les seves plataformes ajuden a escampar.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.