fbpx

Grans empreses de l’estat ja s’interessen per un passaport sanitari digital

passaport_sanitari_digital

A mesura que es vagin aixecant els confinaments obligatoris sense que la pandèmia estigui erradicada, les empreses s’hauran de plantejar com regular l’accés dels treballadors als seus llocs de feina, perquè estan obligades legalment a protegir la salut dels seus empleats. I una de les coses que caldrà fer és verificar si cada persona està o no lliure del Covid-19.

L’empresa catalana Vottun de certificació digital, amb les consultores Roca Salvatella i Price Waterhouse, ha creat el que anomena Passaport Sanitari Digital, que és un codi QR al mòbil que acredita que la persona no és portadora del coronavirus, sigui perquè ha passat la prova en un hospital o bé perquè li ha fet el servei mèdic de la mateixa empresa. Segons els promotors, aquest codi és millor que un certificat mèdic tradicional perquè està vinculat a una base de dades blockchain que no es pot manipular, no conté cap altra dada personal i perquè es pot integrar amb els sistemes de control d’accés de les empreses.

Segur que hi haurà qui hi veurà ombres de vigilància digital a l’estil xinès, i de fet la consellera de Salut va dir dimarts que el Govern encara no es planteja un certificat sanitari, però mentre les administracions s’ho pensen, hi ha diverses empreses que volen recuperar una certa normalitat tan aviat com puguin i ja s’han interessat pel sistema.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.