fbpx

La tecnologia ens indica que el confinament s’allargarà

antena_telefonia_mobil_tecnologia

Telefónica dóna dades mòbils sense límit als clients particulars.

L’operadora ja va ampliar gratuïtament entre 30 i 50 gigabytes mensuals el saldo dels seus abonats de mòbil a l’inici de l’estat d’alarma, però avui ha convertit en il·limitada la línia principal de mòbil dels seus paquets Fusion més complets, els anomenats Fusión Total i Total Plus. A les altres variants també es poden activar les dades, trucades i missatges sense límit pagant un suplement mensual de cinc euros. Val a dir que les tarifes mòbils superiors de Vodafone ja tenen dades sense límit de consum, però aquesta operadora ja havia eliminat també el límit de consum a tots els clients d’empresa i autònoms.

Parlant de Vodafone, explica que ha reforçat la cobertura en vuit hospitals de campanya i vuit hotels medicalitzats de Catalunya. Esperem que no els passi com al Regne Unit. recordaràs que vàrem explicar que allà uns individus havien calat foc a 40 antenes de mòbil 5G dient que aquesta tecnologia té la culpa del Covid-19. Doncs en un dels casos, a Birmingham, l’antena que van cremar també donava servei de 4G a un hospital, que es va quedar sense cobertura mentre n’instal·laven una de nova.

La tecnologia ens ha d’ajudar a superar aquesta crisi. Però no totes les empreses digitals prosperen.

Les tecnològiques amb un model de negoci vinculat a l’aire lliure o al consum estan acomiadant personal. Per exemple, GoPro, que ven càmeres esportives, ha despatxat 200 empleats, més del 20% de la plantilla. Dues empreses que viuen sobretot dels restaurants, el servei de cupons de descompte Groupon i la guia de reserves Yelp, han enviat a casa 2.800 persones la primera i 2.100 la segona. I Eventbrite, que gestiona la venda d’entrades per a espectacles, ha acomiadat 500 empleats, el 45% del total.

El degoteig és tan persistent que als Estats Units ja hi ha una web dedicada a portar el compte de les reduccions de plantilla al sector. I si algú ha d’absorbir tots els professionals que acaben al carrer no seran els gegants digitals: tant Google com Microsoft han comunicat que aturen la contractació de personal per culpa del coronavirus.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.