fbpx

La velocitat d’internet aguanta prou bé la sobrecàrrega que suposa el confinament

internet_speed_velocitat_internet

Sabem que als catalans els amoïna la velocitat de la seva connexió a internet durant el confinament. Però poden estar tranquils.

Sabem que estan amoïnats perquè durant la primera setmana de l’estat d’alarma van consultar la seva velocitat un 64% més del que ho fan habitualment. Ho diu un estudi que l’empresa Ookla, proveïdora del servei SpeedTest, ha fet per a la Fundació puntCAT.

I si diem que poden estar tranquils és perquè ara com ara la velocitat d’internet a Catalunya aguanta prou bé la sobrecàrrega d’ús causada pel confinament. La mitjana real de les connexions fixes és de 150 megabits per segon, per sobre dels 129 megues del conjunt de l’estat, i només va caure un 5% des que es va declarar l’estat d’alarma i un 7% a partir del confinament total. La velocitat mitjana als mòbils sí que ha patit una mica: 37 megabits per segon, un 13% menys que abans de l’alarma. A més, les connexions a Catalunya tenen menys latència que a la mitjana de l’estat: un 22% menys les fixes i un 15% menys les de mòbil. O sigui que gaudiu-ne. Però això sí, sense abusar.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.