fbpx

El coronavirus fa que es disparin els pagaments amb targeta i amb el mòbil

pagaments_nfc_bizum_covid-19

Amb el coronavirus, els pagaments electrònics desplacen els diners en efectiu.

El confinament ha fet caure el consum en general, però en les compres que es fan als comerços que continuen oberts, el plàstic guanya pes sobre les monedes i els bitllets. CaixaBank diu que aquest mes l’ús de targetes als supermercats ha crescut un 43% respecte a l’abril de l’any passat.

En canvi, les retirades d’efectiu als seus caixers han caigut una mica més que les compres amb targeta. És lògic, perquè els consumidors i els botiguers no volen haver de manipular diners per evitar possibles infeccions. I qui paga amb targeta prefereix les contactless, perquè no has de tocar el teclat del datàfon. I ara menys, doncs els bancs de l’estat van acordar a finals de març elevar de 20 euros a 50 l’import màxim per no haver de teclejar el codi PIN.

Pel mateix motiu, aquests dies també s’han accelerat els pagaments fets amb el telèfon mòbil i amb rellotges intel·ligents. I creix l’ús de Bizum, la plataforma multibanc de pagament de mòbil a mòbil. Fins ara eren sobretot entre particulars, però s’han triplicat les consultes de comerços que han incorporat serveis de lliurament a domicili i volen poder cobrar-los amb Bizum.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.