fbpx

La majoria dels oients encara no tenen cobertura 5G, però a l’Everest ja n’hi ha

5g_everest

Les tres operadores xineses de mòbil han instal·lat aquests dies antenes de telefonia 5G a la muntanya més alta de la Terra. Les de China Telecom i China Unicom són a 5.100 metres d’alçada i donen cobertura al primer campament base. China Mobile ha posat les seves a 5.300 i 5.800 metres d’alçada, i demà dissabte té previst activar-ne una tercera situada a la cota de 6.500 metres, que donarà cobertura al cim de la muntanya.

Cadascuna d’aquestes antenes costa cinc vegades més que les que s’instal·len a les ciutats, entre altres coses perquè també ha calgut posar 25 quilòmetres de fibra òptica.

Les companyies diuen que serviran per al turisme i per aplicacions científiques, però està clar que també es vol demostrar el lideratge xinès en la cursa per la 5G. De fet, tots els equips són del mateix proveïdor: Huawei.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.