fbpx

Un hospital americà fa el triatge dels pacients de Covid-19 amb robots

Spot_Boston_Dynamics

Quan un sospitós de tenir el virus arriba a l’hospital Brigham and Women’s de Boston, l’adrecen a una zona reservada i allà no hi troba cap metge, sinó un robot quadrúpede Spot de la marca Boston Dynamics, equipat amb una tauleta i un intercomunicador per dialogar a distància amb el sanitari que fa l’avaluació inicial del seu estat i prescriu les passes que cal seguir. Així es redueix l’exposició a la pandèmia del personal, que pot treballar protegit en una altra habitació o fins i tot des de casa.

Els responsables diuen que ja treballen per fer que els robots, de la mida d’un gos, puguin prendre també les constants vitals del pacient, com la temperatura, el ritme de respiració, el pols i la saturació d’oxígen.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta 
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

1 Response

  1. 28 de May de 2020

    […] quadrats en menys de 10 minuts. Trobo que és encara més sofisticat i menys amenaçador que els gossos robòtics Spot amb que un hospital de Boston fa el triatge inicial dels […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.