fbpx

Com seran les botigues quan tornin a obrir?

beabloo

Els espais públics seran diferents quan tornin a obrir. Alguns vigilaran amb càmeres que mantinguem les distàncies i respectem l’aforament.

Ara les botigues que hi ha obertes posen a la porta un empleat que controla l’accés dels clients o es limiten a penjar-hi un cartell i confiar que farem bondat, però això no és sostenible a llarg termini. Per això les empreses de tecnologia per al comerç, com la catalana Beabloo, ja han començat a ampliar els sistemes que fins ara eren només de màrqueting perquè també ajudin a protegir els compradors i el personal de les botigues.

Amb càmeres al sostre i intel·ligència artificial poden comptar quants clients hi ha a l’interior i, si cal, activar un semàfor a l’entrada. Detectar si ha entrat alguna persona sense mascareta i avisar en temps real els empleats perquè intervinguin. Veure en un mapa de calor de la botiga per on circulen els clients i obrir caixes o taulells per evitar aglomeracions, i també saber quines zones s’hauran de desinfectar més a fons. Diuen que els algoritmes arriben a senyalitzar les persones més grans i per tant més vulnerables. I això ja comença a fer por.

Pots escoltar L@Net cada dia en directe a les 21.45 al Catalunya vespre, o bé subscriure’t al podcast amb RSS, iTunes o iVoox.


@albertcuesta
facebook.com/albertcuesta

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.