fbpx

Què podem fer si perdem l’olfacte pel coronavirus?

covid-19_pèrdua_olfacte

Un dels símptomes de la Covid-19 és la pèrdua d’olfacte. Si us passa a vosaltres, hi ha una pàgina web on podeu fer-ne seguiment.

Es diu SmellTracker punt org i forma part d’un projecte científic liderat per dos centres de recerca israelians. Per participar, primer t’inscrius donant algunes dades personals. Després has de triar en unes llistes cinc productes de consum habitual que tinguis sempre a casa: per exemple, oli d’oliva, mostassa, pasta de dents, tonyina en llauna, xampú, cafè instantani o suc de fruita envasat. I cada dia els has d’ensumar tots cinc i indicar amb uns cursors si les olors són més o menys intenses i si et resulten agradables o desagradables. Al cap dels dies, l’aplicació et fa un gràfic amb l’evolució del teu olfacte.

Sembla una mica subjectiu, i els promotors de l’estudi reconeixen que no té valor diagnóstic, però també asseguren que han trobat una correlació clara entre la pèrdua d’olfacte i els positius de Covid-19.

Alguns d’aquests temes els hem comentat, amb la brevetat que correspon, a l’espai diari L@Net del Catalunya Nit de Catalunya Ràdio:

Recordeu que us podeu subscriure al podcast de l’espai a les plataformes habituals. Fent-ho, a més d’estar al dia de l’actualitat tecnològica rellevant, afavorireu la continuitat de l’espai.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.