fbpx

La pandèmia ha trencat els algoritmes dels grans supermercats

supermercats_covid-19

Gegants de la distribució com Walmart i Amazon apliquen la intel·ligència artificial a les seves dades històriques de vendes per pronosticar la demanda dels productes i programar les comandes als proveïdors. Si cada primavera han tingut molta sortida les barbacoes o les bicicletes de muntanya, aquest any ja en demanen més unitats.

El problema és que la Covid-19 i els confinaments han fet pràcticament inútils aquestes dades i els algoritmes de predicció. Els consumidors estem seguint patrons de compra totalment diferents: penseu en el paper higiènic o en el llevat per fer pa. I a més, els fabricants han vist pertorbada la seva capacitat de producció i de distribució. De moment les empreses se’n surten com poden, però els dissenyadors d’algoritmes ja treballen per contemplar en el futur un nivell d’incertesa desconegut fins ara.

Alguns d’aquests temes els hem comentat, amb la brevetat que correspon, a l’espai diari L@Net del Catalunya Nit de Catalunya Ràdio:

Recordeu que us podeu subscriure al podcast de l’espai a les plataformes habituals. Fent-ho, a més d’estar al dia de l’actualitat tecnològica rellevant, afavorireu la continuitat de l’espai.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.