fbpx

Twitter t’avisarà si creu que els teus tuits són ofensius

twitter_tuits_ofensius

La xarxa social està provant un sistema per pacificar els debats. Quan premis el botó d’enviar la teva resposta a un tuit, et dirà si conté paraules semblants a les que s’han denunciat com a ofensives en altres casos, i tu hauràs de triar si vols rectificar o no el teu text abans de continuar amb l’enviament.

L’experiment és d’abast limitat, perquè només contempla les respostes, com si no hi hagués també tuits inicials ofensius, i el filtratge afecta només els escrits en anglès. Però per algun lloc es comença.

Sigui com sigui, sembla que les plataformes comencen a prendre consciència del seu paper social. Facebook ha anunciat que crea un consell assessor que vetllarà pel respecte dels drets humans i la llibertat d’expressió. Hi haurà un premi Nobel de la Pau, l’exprimera ministra danesa i l’exdirector del diari The Guardian, però tractant-se de Mark Zuckerberg, no hi confio gaire.

Alguns d’aquests temes els hem comentat, amb la brevetat que correspon, a l’espai diari L@Net del Catalunya Nit de Catalunya Ràdio:

Recordeu que us podeu subscriure al podcast de l’espai a les plataformes habituals. Fent-ho, a més d’estar al dia de l’actualitat tecnològica rellevant, afavorireu la continuitat de l’espai.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.