fbpx

El govern britànic s’ha precipitat amb la seva aplicació mòbil per combatre el coronavirus.

aplicació_ratreig_covid-19_uk

És que està tot malament. L’aplicació per rastrejar contactes entre persones infectadas amb el el Bluetooth dels telèfons mòbils només funciona quan està en primer pla, de manera que consumeix més bateria. Les dades que capta inclouen la geolocalització de l’usuari. I encara pitjor, es pugen a un servidor del govern i les autoritats han dit que «potser» no les esborraran quan la crisi hagi passat.

És tot tan escandalós que l’NHS, la sanitat pública, ja es planteja passar-se al sistema alternatiu de Google i Apple, com Alemanya va fer fa uns dies. Però els dos gegants tecnològics ja han dit que les seves plataformes no admetran cap aplicació de rastreig de contactes que faci servir dades geolocalitzades, per molt oficial que sigui.

Ni tan sols els unicorns resisteixen el coronavirus. Però no parlem d’animals mitològics

No, parlem d’empreses que valen més de mil milions de dòlars, concretament de dues de les més conegudes de la nova economia. La primera és Uber: anuncia que despatxa 3.700 empleats, el 14% de la plantilla, perquè les reserves de trajectes en els seus vehicles han caigut un 80% a tot el món. La segona és Airbnb, que acomiadarà 1.900 treballadors, una quarta part del seu personal, perquè ja preveu que aquest any facturarà només la meitat que l’any passat.

I encara no hi ha dades sobre l’afectació real entre la infanteria: els conductors d’Uber i els amfitrions d’Airbnb, que sovint s’hi dediquen per aconseguir arribar a final de mes. Jo no sé quan trigarem a tornar a llogar un cotxe o un pis aliens, però alguns amfitrions d’Airbnb ja han començat a oferir els pisos directament, sense passar per cap plataforma.

Alguns d’aquests temes els hem comentat, amb la brevetat que correspon, a l’espai diari L@Net del Catalunya Nit de Catalunya Ràdio:

Recordeu que us podeu subscriure al podcast de l’espai a les plataformes habituals. Fent-ho, a més d’estar al dia de l’actualitat tecnològica rellevant, afavorireu la continuitat de l’espai.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.