fbpx

MEDIAPRO aplica la intel·ligència artificial per primer cop als resums de futbol personalitzats

AIProclips_mediapro

También puedes leer este artículo en: Español

El Grup MEDIAPRO ha aplicat per primer cop la Intel·ligència Artificial a la generació de resums de futbol a AIProclips, una nova plataforma tecnològica que permet als usuaris crear resums de futbol en temps real (“near-live”) adaptats als seus criteris. Únicament donant els criteris de selecció, AIProclips genera automàticament el resum. El Grup sempre s’ha distingit per aplicar la innovació i la tecnologia a totes les seves línies de negoci, inclosa la producció audiovisual d’esdeveniments esportius.

El departament d’Innovació del Grup MEDIAPRO ha desenvolupat durant l’últim any aquesta eina pionera que busca aplicar tots els avantatges de la Intel·ligència Artificial a la generació de resums, tenint en compte les especificitats d’un partit de futbol i valorant criteris que fins ara només podia tenir en compte un realitzador professional, com l’emoció d’una jugada o la rellevància d’un gol en el minut 89. L’usuari, sigui broadcaster, aficionat, mitjà de comunicació o patrocinador, únicament ha d’establir uns criteris (millors jugades, actuació d’un determinat jugador, tipus de jugada) perquè AIProclips generi automàticament el clip desitjat. Durant més d’un any, l’equip d’Innovació de MEDIAPRO ha desenvolupat i optimitzat la plataforma, i ha entrenat una combinació de tres algoritmes, amb el suport d’experts en IA d’IBM, perquè AIProclips pugui valorar aquests aspectes més subjectius, a més de marcar l’inici i la fi de les jugades al moment precís o diferenciar un simple gol quan el marcador és de 3-0 d’un gol decisiu a l’últim minut.

AIProclips complementa l’edició estàndard de resums i obre possibilitats perquè canals de TV i mitjans de comunicació generin els resums més adaptats als seus mercats i audiències. Sent una plataforma al núvol, els usuaris es connecten des de qualsevol lloc i moment, fins i tot durant el partit de futbol. La plataforma treballa en temps real (“near-live”) analitzant i classificant totes les jugades dels partits, trigant uns 7 minuts a processar els continguts perquè els usuaris puguin crear resums a mida.

Així, els usuaris poden generar resums de partits, jornades o fins i tot tota una temporada o competició completa, elegint segons les seves preferències: totes les jugades d’un jugador específic ordenades de major a menor rellevància; d’un tipus de jugada en concret (per exemple, totes les faltes de la jornada); o per nacionalitat (només les jugades dels jugadors argentins), gràcies a diferents capes d’intel·ligència artificial aplicada a aquest producte innovador i únic.

Tres algoritmes

AIProclips rep la ingesta dels partits en temps real i aplica sobre el contingut tres capes d’algoritmes, adaptades i treballades pel departament d’Innovació del Grup MEDIAPRO. La primera capa d’algoritmes se centra en l’anàlisi de les jugades i la realització del tall decidint quan comença i quan acaba cada jugada aplicant la lògica i els criteris específics d’un partit de futbol. Per aconseguir-ho, s’ha comptat amb la col·laboració d’alguns algoritmes creats per Thuzz, empresa nord-americana amb una gran experiència en processament d’imatges en l’àmbit esportiu.

La segona capa algorítmica, creada amb la tecnologia IBM Watson, aporta una primera anàlisi de rellevància basat en els gestos dels jugadors, la veu del comentarista o el so ambient; mentre que la tercera capa dissenyada i desenvolupada per IBM amb Machine learning afegeix el context del partit, sent capaç d’identificar, també per l’entrenament rebut, que un 0-1 en el minut 89 del partit és més rellevant que a l’inici de la primera part, per exemple. Aquestes dues capes han sigut entrenades i adaptades per l’equip dels serveis audiovisuals de MEDIAPRO i experts d’IBM per a ús exclusiu a AIProclips.

El primer usuari d’AIProclips serà LaLiga, competició de la qual s’han ja processat centenars de partits de la present temporada.

“La intel·ligència artificial ens brinda grans oportunitats per optimitzar processos de producció, però també obre la porta al desenvolupament d’un gran número de nous productes orientats a respondre les necessitats d’hipersegmentació d’audiències i al disseny de solucions personalitzades per a elles, com AIProclips. A MEDIAPRO apostem per la innovació i estem segurs de la necessitat de seguir incorporant noves tecnologies, com la intel·ligència artificial i el desenvolupament algorítmic, i combinar-los amb el talent i l’experiència dels nostres experts per seguir donant resposta a un mercat cada cop més exigent en termes de personalització i interactivitat amb el contingut”, assegura María Carmen Fernández, directora d’Innovació i Nous Negocis del Grup MEDIAPRO.

“MEDIAPRO és pionera en el desenvolupament de nous models de negoci basats en l’explotació de les dades i la intel·ligència artificial. Estem encantats d’haver col·laborat amb MEDIAPRO en aquest projecte que permet crear un servei de gran valor pels seus clients i el col·loca al capdavant de la innovació tecnològica en la indústria audiovisual”, destaca Andrés Farreny, director de Telco i Media a IBM Global Business Services.

Mediapro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.