fbpx

Mediapro farà els videoresums dels partits de futbol amb la intel·ligència artificial Watson d’IBM

AI_proclips_mediapro

Hi ha qui lamenta no tenir prou lloc a casa per posar un televisor de pantalla més grossa, però sovint oblidem que els antics aparells amb tub catòdic ocupaven molt més espai.

L’any 1997, el televisor promig als EUA era de tub de 27 polzades i tenia un volum d’uns 170 litres. En canvi, al 2018 la tele mitjana era de 47 polzades però amb la pantalla plana; per això només ocupava uns 45 litres, 125 menys que un model de tub.

Considerant que el 1997 hi havia 219 milions de televisors als EUA, si suposem la quantitat total de televisors s’ha mantingut, les llars americanes van guanyar un total de 27.375 milions de litres, el mateix espai que ocuparien set edificis com el que la NASA fa servir per muntar els seus coets. Les dimensions mitjanes dels televisors aquí són una mica diferents, però per si voleu fer els números, cada any es venen a l’estat una mica més de tres milions d’aparells.

I per als oients que es compren la tele per veure futbol, Mediapro farà els videoresums dels partits amb la intel·ligència artificial Watson d’IBM

L’empresa d’audiovisuals ha presentat el sistema AIProClips, que genera resums d’un minut i mig, de tres minuts, de cinc o de la durada que convingui en només set minuts, a partir dels talls de vídeo editats i etiquetats pels seus especialistes. La gràcia és que aquests resums són personalitzats: es pot triar incloure-hi només gols, o bé altres tipus de jugades, com les faltes. També escollir quins equips i jugadors han d’aparéixer, i fins i tot es poden fer resums per nacionalitats, amb atenció especial als jugadors brasilers de la jornada per als espectadors del Brasil o als xinesos per als de la Xina.

L’algoritme d’IBM decideix automàticament la rellevància de les accions segons el so ambient, l’efusivitat del comentarista i els gestos dels jugadors, i Mediapro porta un any entrenant-lo amb 4.000 jugades per jornada. El primer client del sistema és La Liga espanyola, però ja preveuen aplicar-lo també a la difusió per xarxes socials i a d’altres esports, començant pel bàsquet, el tenis i el golf.

Hem comentat alguns d’aquests temes, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.