fbpx

Baixa fiabilitat dels sistemes de reconeixement facial per identificar sospitosos negres o asiàtics

reconeixement_facial_recognition

La policia de Detroit reconeix que el seu sistema de reconeixement facial identifica correctament el sospitós d’un delicte només en un 4% dels casos.

La declaració es produeix després que una entitat de drets civils exigís la policia que es disculpi amb un ciutadà que va ser detingut al gener acusat de robar en una botiga, només a partir d’una imatge de càmera que va resultar no ser d’ell. En aquest cas hi havia l’agreujant de que les aplicacions de reconeixement facial fallen molt més quan es tracta de persones negres o asiàtiques.

De tota manera sospito que el policia volia dir una altra cosa, i és que no tenen imatges de referència prou bones com per identificar tothom que voldrien. En aquest sentit també va un article d’ahir a La Directa on s’aclareix que l’Ajuntament de Barcelona pot haver comprat 13 càmeres Motorola amb capacitat de reconeixement facial per als carrers de Ciutat Vella, però no té previst fer servir aquesta funció. Entre altres coses perquè hauria de demanar permís al jutge per fer una càrrega massiva de fotos de ciutadans, i la llei no ho permet. Si més no aquí, perquè a la Xina sí que poden fer-ho. I ho fan.

—–

Microsoft Word t’avisarà si el teu text s’assembla massa a un altre que ja existeix.

Quan obris un document o n’estiguis escrivint un, el cercador Bing anirà comparant amb el que està publicat a la xarxa. Si troba un bloc de més de 40 paraules idèntiques, les posarà entre cometes i et proposarà que converteixis el paràgraf en una cita textual. Per ara només funciona a la versió d’Office per al sector educatiu i només amb textos en anglès, però tenen previst ampliar-ho a les versions domèstica i d’empresa i a d’altres idiomes.

Òbviament, l’usuari pot tirar igualment pel dret, esborrar les cometes i no incloure el text original com a cita. Però és una manera elegant de recordar a alguns estudiants que depenen massa de la Viquipèdia i a alguns escriptors amb poca imaginació que gràcies a la tecnologia un professor o una víctima de plagi els poden acabar enxampant.


Hem comentat alguns d’aquests temes, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.