fbpx

Boicot publicitari a Facebook

facebook-google-social-media

Ja són 400 les marques que han retirat la publicitat de Facebook des d’avui. I als inversors els importa un rave.

Amb l’inici del mes de juliol s’ha fet efectiu el boicot d’anunciants americans a les xarxes socials de Mark Zuckerberg, que pretén aconseguir que Facebook deixi de propagar la desinformació i el discurs de l’odi. Però no sembla que això amoïni gens els inversors. Tal com pronosticàvem dilluns, la caiguda del valor de Facebook a la borsa s’ha quedat en simple anècdota. Després de caure un 8% divendres, l’acció no només s’ha recuperat sinó que a aquesteshores ja cotitza un 9% per sobre del que valia abans de la caiguda.

I és que les grans marques tenen altres opcions per arribar als consumidors, però les petites empreses i comerços no trobaran cap plataforma més eficient que Facebook i Instagram per segmentar la seva publicitat i que la vegin exactament els compradors potencials que busquen.

Fulls de càlcul intel·ligents i Spotify per a parelles ben avingudes.

Amb intel·ligència artificial, Google ja és capaç d’ajudar-te a emplenar un full de càlcul amb fòrmules automàtiques. Per exemple, si tens una columna de noms i cognoms i comences a omplir-ne manualment una altra amb els noms, ho detectarà i et proposarà una fòrmula que separi automàticament els noms de totes les files de la taula. Si hi troba files duplicades, també t’oferirà eliminar-les. La de Google no és l’única aplicació de fulls de càlcul ue ha guanyat intel·ligència: fa uns mesos que si Microsoft Excel detecta una columna amb noms de ciutats, et proposa afegir una columna amb la seva població; i si veu una llista d’empreses, pot afegir automàticament la seva cotització a la borsa.

En quant a Spotify, el servei de streaming de música s’adapta a les parelles sense fills. Acaba de treure la modalitat de pagament Premium Duo, que ofereix dos perfils Premium per 12,99 euros mensuals, set euros menys del que costarien per separat. No és tan bona oferta com els 14,99 euros del pla Familiar que admet fins a sis usuaris, però si sou només dos, no cal pagar més.


Hem comentat alguns d’aquests temes, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.