fbpx

El nou iPhone no portarà auriculars ni carregador

apple_big_sur_ios_macos

El nou iPhone no portarà auriculars ni carregador. Apple no vol que escoltem música?

Tot el contrari. El que vol és donar-nos més motiu per comprar uns auriculars Bluetooth, i si pot ser, dels seus, que costen entre 179 i 279 euros. El primer moviment el va fer fa gairebé quatre anys traient el minijack d’auriculars de l’iPhone 7, però si fins ara en posava a la capsa uns amb el seu connector Lighting, tot apunta que amb els iPhone 12 ho deixarà de fer.

L’altre rumor sobre els nous iPhones és el del carregador de bateria, que passarà a ser un accessori totalment opcional, mentre fins ara només ho és el carregador ràpid. Suposo que ens diran que molts usuaris ja no en fan servir perquè carreguem el telèfon sense fils, i també que d’altres ja tenen carregadors a casa i no cal que en paguin un de nou. Sigui com sigui, prescindir dels auriculars i el carregador representaria retallar tant el cost de producció com el de distribució, perquè si la caixa del telèfon és més petita es poden transportar més unitats en cada avió o vaixell.

En tot cas, es tracta de rumors que potser trigarem a confirmar una mica més del previst. Fonts ben informades diuen que la pandèmia ha endarrerit entre vuit setmanes i dos mesos la producció de l’iPhone 12. Els proveïdors treballen per guanyar temps i els aparells arribaran a punt com a regal de Nadal, però segurament no al setembre com Apple ens tenia acostumats.

Quan comprem un cotxe ja no haurem de triar les opcions al concessionari.

No. La nova tendència és fabricar totes les unitats de cada model de cotxe amb tot l’equipament possible i activar només les característiques que el comprador vulgui pagar. Per exemple, la calefacció dels seients, l’assistent de llums llargues, el control de creuer adaptatiu o l’aparcament automàtic. Fins i tot es podrà oferir un periode inicial de prova gratuita de les funcions avançades i desactivar-les si el client decideix que no li interessen.

Al fabricant li pot sortir a compte perquè ha de fabricar menys variants de cada cotxe. I al comprador també, perquè quan vulgui desfer-se del cotxe al mercat de segona mà tindrà més valor amb totes les opcions disponibles, fins i tot les que ell ha preferit no contractar.

Seat ja va presentar un prototip d’aquesta funció a l’ultim Saló de l’Automòbil que es va fer a Barcelona, però ara BMW ha compençat a comercialitzar-la amb els cotxes nous. Els mateixos que, per cert, es podran obrir sense clau, fent servir només els iPhone a partir del 11 Pro amb el noi sistema iOS 14.


Hem comentat alguns d’aquests temes, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.