fbpx

TikTok, a la corda fluixa als Estats Units. El govern de Trump es planteja prohibir-la

TikTok_xarxes_socials

Per què Tik Tok fa això? El seu cas és el mateix que el de Facebook, Twitter i Google?

No, en absolut. Per començar, TikTok tenia només 150.000 usuaris a Hong Kong al setembre, de manera que no perd gran cosa renunciant-hi, considerant que l’aplicació porta més de 2.000 milions de descàrregues a tot el món. Més mal li està fent la recent prohibició a la India, precisament per ser d’origen xinès.

S’exposaria a perdre molt més si mantingués el servei a Hong Kong, perquè si ByteDance l’empresa xinesa que hi ha al darrere de TikTok, es negués a cedir dades dels usuaris al govern xinès i a acceptar la censura de contingut, li tancarien Douyin, l’aplicació equivalent de TikTok que té a la Xina Continental i que sí està supervisada pel govern.

Per altra banda, si ByteDance acceptés la censura del govern xinès estaria donant arguments a l’americà per prohibir-la. En canvi, Facebook, Twitter i companyia no tenen aquest dilema perquè ja estan prohibides a la Xina.

Sigui com sigui, el fenòmen TikTok sembla imparable. Facebook porta un any i mig intentant copiar-lo sense èxit amb una aplicació de vídeos breus anomenada Lasso que tancarà aquest divendres per centrar-se en un altre clon de TikTok, la funció Reels incorporada dins d’Instagram. I n’estan sortint d’altres encara amb més barra, com Zynn, que a més de copiar l’aspecte i el funcionament de TikTok, també ha agafat els perfils de molts usuaris i tots els vídeos que contenen. Com que a sobre tenia tota la pinta d’una estafa piramidal, Google ja l’ha retirada del catàleg Play Store d’aplicacions per a mòbils Android.


Hem comentat alguns d’aquests temes, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.