fbpx

Google i Facebook posen ordre en la publicitat

google_facebook_publicitat

I això és important perquè tant una empresa com l’altra són bàsicament suports publicitaris disfressats de serveis d’internet. Comencem per Google. A partir del mes que ve no admetrà anuncis d’aplicacions i dispositius que serveixin per espiar l’activitat altres persones, com els que fan servir molts assetjadors per vigilar la parella. El nou reglament té dues excepcions que sí s’admetran: les aplicacions de control patern i la tecnologia per a investigadors privats professionals.

Respecte a Facebook, Bloomberg diu que la xarxa social s’està plantejant no acceptar publicitat de grups polítics. Si es fa realitat seria tota una fita en aquests mesos previs a les eleccions presidencials dels Estats Units, doncs ja se sap que Donald Trump va arribar a la Casa Blanca l’amy 2016 sobretot gràcies als anuncis personalitzats a Facebook. Val a dir que alguns politòlegs creuen que la mesura seria negativa, perquè si els grups minoritaris no poden anunciar-se a Facebook, només els candidats amb més recursos econòmics podran aconseguir visibilitat als mitjans de comunicació.

I finalment, sense deixar Facebook: la seva filial Instagram vigilarà que els usuaris no hi posin contingut promocionant el que s’anomena ‘teràpies de reeducació de gènere’, que consideren que les identitats LGTB són malalties que cal reconduir cap a una suposada normalitat. En aquest cas Instagram no rebutjarà només els anuncis, sinó també el contingut dels usuaris que vagi en la mateixa línia.


Hem comentat alguns d’aquests temes, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.