fbpx

El 17 de juliol és el Dia Mundial dels Emojis. Per què justament aquesta data?

emoji

Avui és el dia mundial dels emojis? Per què precisament avui?

Sempre he tingut curiositat per saber d’on surten aquestes celebracions extraoficials, però aquesta vegada m’he proposat esbrinar-ho per la part que em toca.

En aquest cas, ho va instaurar fa sis anys l’Emojipedia, una web que recopila tots els emojis i la seva tecnologia, però la responsable en última instància és Apple. L’emoji que representa el calendari en la majoria de les plataformes mostra el full del 17 de juliol perquè així ho feia la icona de l’aplicació iCal, i en aquesta hi sortia precisament aquesta data perquè és el dia que Apple la va presentar al congrés MacWorld Expo de l’any 2002. Ara la icona del calendari d’Apple, com el d’altres marques, va canviant cada dia per informar-nos al primer cop d’ull, però l’emoji s’ha quedat aturat per sempre al 17 de juliol.

Però avui han passat més coses al món de la tecnologia.

I tant. Hem sabut que els perfils hackejats de famosos a Twitter van ser 130; que el govern de la Generalitat aportarà 59 milions durant nou anys al Centre de Supercomputació de Barcelona; que el fiscal general dels Estats Units acusa Disney, Microsoft, Google i Apple de col·laborar amb el Partit Comunista Xinès amb arguments tan delirants com que no es vendrien tants iPhones a la Xina si fossin invulnerables a l’espionatge; que Huawei es quedarà d’aquí a dos mesos sense xips del seu proveïdor de Taiwan; que el Tribunal de Justícia de l’Unió Europea ha declarat invàlid el tractat d’intercanvi de dades entre Europa i els EUA perquè creu que allà no es garanteix prou la privadesa dels ciutadans europeus i això obligarà tots els gegants digitals a replantejar-se la seva arquitectura de serveis; que encara no tenim 5G però Samsung diu que ja sap com serà la 6G i que arribarà l’any 2028; que Xiaomi ha tret una muntanya de productes nous amb preus tan baixos que semblen mentida; o que les empreses xineses que fabriquen l’iPhone estan traslladant producció a la Índia.

Tot plegat, un panorama de ciberseguretat, tecnopolítica, mobilitat, aparells i innovacions, unes reals i d’altres no tant, com el que hem recollit en més de 400 píndoles informatives aquesta temporada. Gràcies Kilian i la resta de l’equip del Catalunya Nit, i als oients per la seva atenció. Que tingueu tots un bon estiu.


Hem comentat alguns d’aquests temes, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.