fbpx

La Covid-19 no atura les novetats de la fira IFA d’electrònica de Berlín i en Cuesta ens les explica

ifa2020_samsung

Què tenim avui en tecnologia, Albert Cuesta?

Bona nit, Kilian.

– Amazon espia els seus repartidors autònoms a les xarxes socials per detectar si s’organitzen massa. Potser haurà vist que n’hi ha que deixen penjat el mòbil d’un arbre proper al magatzem perquè els toquin més encàrrecs.

– Els iPhones han rebut avui el nou sistema operatiu que activa les notificacions de proximitat Covid sense instal·lar cap aplicació. Tot i això, Catalunya desplegarà a l’inici de curs a l’aplicació estatal RadarCOVID que ja tenen 10 comunitats autònomes, afegint-hi l’opció de demanar visita al metge.

– Demà comença a Berlin la fira IFA d’electrònica de consum, però avui algunes marques ja han presentat coses.

D’aquí a una estona parlem d’aquestes primeres novetats, doncs.

———

Si aquest fos un any normal, aquesta setmana l’Albert Cuesta es connectaria des de Berlin, on es fa la fira IFA d’electrònica. Però aquesta vegada el tenim aquí, seguint una edició híbrida que comença demà, tot i que hi ha marques que ja han presentat novetats avui.

Sí. Ja hem tingut unes quantes rodes de premsa telemàtiques. Intel ha presentat l’onzena generació del seu procesador Intel Core per a portàtils lleugers, que Lenovo i Asus ja ofereixen en una colla de models nous.

Philips segueix centrada en la salut, amb un raspall de dents que li passa dades al teu dentista per no haver d’anar a la consulta, i un monitor fetal domèstic per estalviar desplaçaments de les dones embarassades al ginecòleg.

A can Samsung hem vist una nevera amb prestatges plegables per aprofitar més l’espai interior; un forn que pot coure al mateix temps un pastís a sobre i un plat al vapor a sota; un videoprojector làser de curt abast; televisors amb pantalla antireflectant i resistents a l’aigua per mirar-los al pati de casa; un mòbil 5G de 370 euros; una polsera d’exercici amb 21 dies de bateria; i una base per carregar sense fils i al mateix temps el telèfon, els auriculars i el rellotge.

L’acte virtual de Samsung ha sigut el més espectacular, i ha acabat la sessió explicant que durant la producció han respectat la distància i l’únic que no portava mascareta era el ponent de cada apartat. M’ha recordat aquells crèdits de les pel·lícules on diuen que no han fet mal a cap animal durant el rodatge.

I per demà esperem novetats de LG, Huawei, Fitbit, TCL i Schneider, entre altres. Si et sembla bé tornarem a parlar d’electrodomèstics fins a final de setmana.

Doncs demà hi tornem

Hem comentat alguns d’aquests temes, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.