fbpx

Apple concedeix una pròrroga als anuncis digitals | Camions Hyundai amb pila d’hidrògen | Purifica’t amb perfum de mar | Tinta electrònica d’alta resolució i en color

También puedes leer este artículo en: Español

  • La marca xinesa TCL, que fabrica televisors i telèfons de diverses marques zombis (però al febrer va renunciar a la llicència per fer-ho amb els BlackBerry, ha presentat a IFA la tecnologia NxtPaper de pantalles. En ser passives com les dels llibres electrònics, consumeixen un 65% de l’energia de les LCD i són un 36% més primes. En canvi, tenen un 25% més de contrast que les pantalles de tinta electrònica i, a diferència d’aquestes, sçon en color i poden reproduir vídeo en alta resolució. Encara no hi ha data de comercialització.

  • Més d’IFA: amb la pandèmia, les marques han trobat un forat per vendre també a Europa els purificadors d’aire domèstics que tant d’èxit tenen a Àsia. Samsung va presentar el seu abans d’ahir, i avui l’alemanya Beurer ha presentat el Maremed MK500, que humidifica l’ambient i el perfuma amb olor de mar, Naturalment el negoci el faran venent recàrregues de sal marina.

  • Significativament, Huawei no ha mostrat cap producte nou a IFA, perquè prou feina té gestionant l’estoc de xips que li queden per culpa del bloqueig comercial de Trump. Només ha presumit d’aposta europea amb inversions milionàries en recerca i de la botiga App Gallery d’aplicacions mòbils on no hi ha les de Google, però hi acaba d’entrar el navegador GPS de TomTom. Les novetats les ha delegat en la segona marca, Honor: un rellotge intel·ligent de 250 € per a usuaris d’aventura, una còpia de l’Apple Watch per 100 euros i una gamma d’ordinadors portàtils ultralleugers.

  • Mentrestant, les operadores europees segueixen retirant l’equipament de Huawei de les seves incipients xarxes 5G. Segons Counterpoint, només Vodafone es gastarà 200 milions d’euros fent-ho.

  • Parlant d’això, interessant entrevista de Steven Levy a Irwin Jacobs, el fundador de Qualcomm, amb motiu del 35è aniversari de la fundació de l’empresa fabricant de xips. Entre altres coses, Jacobs -jubilat des de 2005- assegura que si els EUA no tenen cap empresa líder d’equipament de xarxes de telecomunicacions que pugui competir amb Huawei, Ericsson, Nokia i ZTE és per manca de suport del govern de Washington.

  • A les empreses de publicitat digital no els toca la camisa al cos des que Apple va anunciar que les aplicacions per a iOS 14 hauran de demanar permís a l’usuari per poder rastrejar la seva activitat fent servir l’IDFA (ID for Advertisers), el codi d’Apple que equival a les cookies de les pàgines web. Facebook va avisar que això dinamitaria el mercat de publicitat en mòbils i els ingressos dels desenvolupadors d’aplicacions per a iPhone/iPad, fins al punt que Apple ha decidit posposar uns mesos l’aplicació de la mesura, donant als creadors d’aplicacions temps per buscar mecanismes alternatius.

  • Permetre que l’usuari decideixi si vol ser rastrejat forma part de la campanya general d’Apple per postular-se com la marca que vetlla més per la privadesa dels seus clients. Des de la tanca publicitària What happens on your iPhone stays on your iPhone al CES de Las Vegas de l’any passat, la firma ha seguit presumint d’aquest atribut. La campanya més recent em sembla especialment brillant: visualitza en el món real l’excés de compartició d’informació que practiquem amb la nostra activitat digital; per exemple, pregonaries amb un megàfon el teu número de targeta de crèdit? aniries recitant el teu ritme cardiac mentre corres? L’anunci original en anglès és aquest, i hi ha una versió en espanyol, més breu.

  • El fabricant coreà d’automoció Hyundai s’ha estrenat a l’edició virtual de la fira IFA de Berlin anunciant nous models de la seva gamma Ioniq de cotxes elèctrics purs basats en la plataforma modular E-GMP. A la mateixa presentació ha destacat que per les carreteres suisses ja circulen una cinquantena de camions Hyundai Xcient H2 propulsats amb piles d’hidrògen. Tenen 400 kilòmetres d’autonomia i l’objectiu és que l’any 2025 siguin 1.500.

Avui hem comentat alguns d’aquests temes a l’espai diari L@Net de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio. Podeu escoltar-ho aquí i també subscriure-us al podcast en totes les plataformes habituals.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.