fbpx

Fira de Barcelona aplica el seu protocol antiCovid als seus primers esdeveniments presencials

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació seran els primers esdeveniments presencials en què Fira de Barcelona aplicarà el seu protocol de mesures de prevenció i seguretat, elaborat en col·laboració de la consultora AON i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona. Solucions digital amb intel·ligència artificial controlaran en temps real l’aforament permès i el manteniment de la distància física, la traçabilitat de contactes i els fluxos de visitants. S’hi reforçarà, també, la senyalització, la neteja i desinfecció d’espais i els sistemes de ventilació i renovació d’aire. Així mateix seran 100% digitals els processos d’acreditació, accés i recollida d’informació als estands, entre d’altres.

Aquestes son algunes de les mesures de seguretat i prevenció anticovid que Fira de Barcelona ja implementarà durant la celebració de Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació del 21 al 23 de setembre pròxim al palau 8 del recinte de Montjuïc i que seran auditades per la consultora KPMG.

La institució compta amb un exhaustiu protocol on s’identifiquen prop d’un miler de mesures de mitigació de risc de contagi després d’analitzar més de 400 processos associats a la celebració de fires i congressos als seus recintes, prioritzant la seguretat de treballadors, proveïdors, expositors, visitants i resta d’assistents als seus esdeveniments.

Més espai i tecnologia

Fira de Barcelona ha redissenyat els espais firals de forma que s’hi faciliti i garanteixi el distanciament físic dels assistents. D’aquesta manera, a més de l’ús de la mascareta i la presa de temperatura a l’accés dels assistents, la tecnologia tindrà un paper important per agilitzar els accessos, eliminar interaccions i manipulació de materials i controlar aforaments no només dins dels pavellons, sinó en zones d’activitats i sales de conferències.

Als accessos s’instal·laran dispositius compta persones que, mitjançant intel·ligència artificial, proporcionaran informació en temps real de les entrades i sortides que es produeixen. Dins del pavelló, s’instal·laran càmeres zenitals amb intel·ligència capaces de mesurar amb gran precisió el respecte de la distància física. Així mateix, aprofitant la xarxa wifi de Fira es podrà conèixer els fluxos de circulació de visitants.

Aquests dispositius enviaran informació contínua a un panell de control central que alertarà si se supera l’aforament diari permès o si s’incompleix la distància física durant interaccions personals de més de 15 minuts, al temps que ofereix un mapa de calor de les àrees més concorregudes.

A més, en col·laboració amb la Fundació i2Cat, es durà a terme amb un grup reduït de visitants una prova pilot de l’ús de la puntera tecnologia Ultra Wide Brand (UWB) per monitoritzar amb extrema precisió el respecte de la distància de seguretat. Amb aquest sistema es podrà conèixer la seva localització de les persones dins del recinte i calcular en qualsevol moment si es respecta la distància de seguretat amb marges d’error de només 10 cm.

Passi al mòbil i traçabilitat

A més, es promou que els visitants portin el passi al mòbil per tal d’evitar cues, ús de taulells i recollida d’elements auxiliars. Per a això l’acreditació serà online i el procés de control d’accés, amb lectors sense contacte. Així mateix, es minimitza l’ús i intercanvi de paper durant l’esdeveniment, digitalitzant la informació que es compartirà mitjançant codis QR, o la consulta mitjançant l’app de l’esdeveniment o la seva plataforma digital.

Un altre dels punts importants en el protocol “Covid less” de Fira és assegurar la traçabilitat dels contactes realitzats gràcies al sistema Lead Retrieval. Tots els estands, sales i àrees d’activitats estaran equipats amb dispositius de lectura de passis per obtenir un registre de les persones que han passat per allà. A més, la institució ha desenvolupat una app de control per monitoritzar en temps real el nombre de contactes que s’estan escanejant en cada punt. Així mateix s’han reforçat els dispensaris mèdics dels recintes amb personal format específicament i equipat amb tot el material necessari i hi haurà sales d’aïllament davant possibles casos positius.

Més neteja, ventilació i senyalització

Totes les mesures a adoptar durant els esdeveniments estaran degudament senyalitzades, així com els aforaments permesos dins del pavelló i a estands, sales de conferències i zones d’activitats. S’instal·laran mampares a tots els punts d’informació i atenció al client, així com a aquells espais amb alta interacció com taules de reunions o taulells.

La higiene cobra especial importància i es reforça especialment a les zones de major contacte i afluència. Així mateix, hi haurà un desplegament de punts d’higienització mitjançant gel hidroalcohòlic per tot el recinte i es millora els sistemes de ventilació i renovació de l’aire.
En l’apartat de serveis de restauració, Fira de Barcelona augmenta els controls higiènic-sanitaris i servirà menjars en unitats individual tant als estants com als locals, que es redistribueixen per tal de garantir la distància física.

BIZ Barcelona
Saló de l’ocupació
Fira de Barcelona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.