fbpx

AI & Big Data Congress: 14-15 d’octubre: Experts abordaran a Barcelona les claus per accelerar l’adopció de la Intel·ligència Artificial

marc_torrent

También puedes leer este artículo en: Español

Barcelona acollirà aquest mes d’octubre la sisena edició de l’AI & Big Data Congress, un dels esdeveniments de referència en aquest camp per a professionals, proveïdors i empreses, que enguany aprofundirà en l’acceleració de la implementació de la Intel·ligència Artificial, una tecnologia que es calcula que, de mitjana, impulsarà el creixement de tota l’activitat econòmica europea prop del 20 per cent l’any 2030, segons dades del McKinsey Global Institute.

En conjunt, el congrés se centrarà en “el present i el futur de la Intel·ligència Artificial i l’analítica de dades i parlarà de les solucions tecnològiques avançades en aquest terreny a través dels exemples més rellevants de projectes executats en territori nacional i que, alguns d’ells, han estat clau en la gestió de l’impacte de la Covid-19”, apunta el director del congrés, Marc Torrent, director del Centre of Innovation for Data tech and Artificial Intelligence (CIDAI), entitat que organitza l’esdeveniment, i de la Unitat de Big Data & Data Science del centre tecnològic Eurecat.

En paraules del director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, “la Intel·ligència Artificial serà una de les tecnologies digitals avançades que més impacte econòmic i social tindrà els propers anys. Per això, el seu impuls és una prioritat del Govern, que, mitjançant l’Estratègia Catalonia.AI, amb iniciatives com el CIDAI i l’AI & Big Data Congress, vol fer de Catalunya un pol de referència internacional en l’adopció i desenvolupament de la Intel·ligència Artificial”.

Enguany, el congrés comptarà amb una ponència del director general d’Intel·ligència Artificial i Innovació de Microsoft, David Carmona, que abordarà els escenaris principals on s’està aplicant Intel·ligència Artificial en el context actual, marcat per la crisi global sanitària i econòmica, així com les tendències tecnològiques més importants per al futur.

Per la seva banda, el director de recerca en Deep Learning de Google DeepMind, Oriol Vinyals, parlarà sobre les últimes tendències en l’àmbit de l’aprenentatge automàtic i destacarà les aplicacions més avançades. També farà una aproximació als desafiaments i als avenços en Deep Learning que s’esperen els propers anys.

L’AI & Big Data Congress està organitzat pel CIDAI i se celebrarà el 14 d’octubre de forma presencial a l’Auditori AXA Barcelona i s’emetrà per streaming i el 15 d’octubre en format completament digital.

Emmarcat dins de l’estratègia Catalonia.AI de la Generalitat de Catalunya i coordinat per Eurecat, el CIDAI és una iniciativa publicoprivada que compta amb l’Ajuntament de Barcelona, el Barcelona Supercomputing Center, el Centre de Visió per Computador, everis, la Fundació i2CAT, Microsoft i SDG Group.

Els seus objectius són la generació, validació i transferència de tecnologies d’Intel·ligència Artificial fiable d’alt valor afegit per fomentar la innovació en els sectors estratègics del país, inclosos els serveis públics i el tercer sector, i la identificació de propostes tecnològiques innovadores provinents de recerca capdavantera en Intel·ligència Artificial, per difondre-les a empreses i institucions.

Les inscripcions a l’AI & Big Data Congress 2020 estan obertes aquí

CIDAI