fbpx

Neix I leave, la primera app per organitzar el teu funeral i crear un testament social

I_Leave_app

Sota el lema “Digues-los com són d’importants per a tu”, la start-up I Leave llença I LEAVE, l’única aplicació mòbil que permet crear un testament social i organitzar el nostre funeral. L’usuari pot incloure totes les seves peticions i desitjos, fins i tot adjuntar fotografies. A més, l’app ofereix la possibilitat de crear llistes de contactes als quals se’ls enviarà un avís amb el dia i l’hora del funeral acompanyat, si l’usuari ho desitja, d’un missatge personalitzat que haurà escrit amb anterioritat.

Josep Maria Roldán, CEO d’I Leave, explica que “amb aquesta aplicació simplifiquem a familiars i amics la tasca de comunicar la nostra mort a altres familiars o amics sense córrer el risc d’oblidar ningú”. Un cop l’usuari mor, les persones de confiança que hagi nomenat (confidents) introdueixen en l’app l’hora de la mort i la causa (opcional) i indiquen l’hora i el lloc del funeral. S’activa, així, el protocol d’enviament de la notificació a la llista de contactes creada pel difunt.

D’altra banda, I leave vol donar importància a totes les persones amb les quals hem compartit la nostra vida fent- los partícips de la nostra mort, ja que, juntament amb les dades del sepeli, s’envien les dedicatòries escrites a totes les persones incloses al testament social. Quan es registra a l’app, l’usuari pot crear missatges personalitzats o grupals per als seus contactes, els quals s’enviaran a través de correu electrònic quan es produeixi la mort. D’aquesta manera, I leave pretén posar en valor com som d’importants els uns per als altres en el nostre dia a dia, creant un espai per reflexionar sobre les relacions socials i permetent a l’usuari acomiadar-se dels seus estimats.

L’aplicació I leave té ara molt més sentit, quan hem de conviure amb la fragilitat que ens ha demostrat la COVID-19. Ens ajuda a ser més conscients que la mort és una part més de la vida: “Estem convençuts que aquesta app ens ajudarà a acceptar la pèrdua de l’ésser estimat vivint el dol des de l’amor quan rebem una dedicatòria de la persona que ha mort”, comenta Roldán.

Actualment, I leave ofereix una versió gratuïta i una altra Prèmium:

1. La versió gratuïta ofereix totes les funcionalitats, però limitades a tretze contactes a l’hora de realitzar dedicatòries personals o grupals. La llista de contactes solament pot crear-se a partir de correus electrònics.
2. La versió Prèmium permet afegir fins a cent contactes. La llista de contactes pot importar-se directament des de l’agenda de telèfons del mòbil o amb els correus electrònics. Ofereix la possibilitat d’enviar l’avís de la mort a través de SMS.

I leave garanteix la màxima seguretat de la informació arxivada al núvol. El CTO d’I Leave, Levi Esteller, explica que “cap confident té accés a les dades de les llistes de persones ni a les dedicatòries”. A més, l’aplicació permet modificar, esborrar o crear noves llistes, dedicatòries i peticions en tot moment. “I leave és molt útil, també, per donar de baixa els nostres perfils a les xarxes socials, informar d’usuaris i contrasenyes a la petició o detallar on es troben aquestes dades en format físic al nostre domicili”, afegeix Esteller.

Actualment, la start-up es troba submergida en un procés d’internacionalització amb l’objectiu d’arribar a nous territoris europeus, com Alemanya. També treballa en el desenvolupament de noves funcionalitats que milloraran l’experiència d’usuari i permetran incloure nous serveis en l’aplicació.

Des d’un compromís social, I leave posa l’aplicació a disposició d’hospitals o associacions que treballin amb persones vulnerables, persones sense llar, gent gran, etc. perquè totes les persones ateses puguin crear el seu testament social i acomiadar-se del seu cercle més pròxim.

I Leave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.