fbpx

Cal canviar radicalment d’hàbits digitals

Albert_Cuesta_els_matins_tv3_20201118

L’allau recent de documentals que posen al descobert les pràctiques xucladores de dades personals dels grans serveis digitals ha revifat la preocupació dels ciutadans per la seva privadesa. Per aquest motiu li vaig proposar a la Lídia Heredia dedicar la meva intervenció a Els Matins de TV3 a oferir als espectadors cinc consells pràctics per recuperar la privadesa digital de manera conseqüent amb la preocupació citada.

Si em llegiu habitualment ja coneixereu aquests cinc consells, perquè els he comentat en altres ocasions, però us els resumeixo igualment:

  • Canviar de xat al mòbil: WhatsApp per Signal (i en general, fugir de tota la plataforma Facebook, incloses la xarxa social i Instagram).
  • Canviar de navegador web: Chrome per Brave
  • Fer servir menys aplicacions mòbils nadiues i més accesos web mòbil
  • Canviar de cercador web: Google per Qwant (abans recomanava DuckDuckGo però ara prefereixo una opció europea)
  • Canviar el DNS de l’operadora de telefonia per un d’independent com 1.1.1.1

Teniu els meus arguments en el vídeo següent i en articles anteriors. M’agradarà llegir els vostres comentaris al peu.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.