fbpx

Tecnologia sostenible a ‘La Cafetera’ de Fernando Berlín

fairphone_3

La petja mediambiental de la tecnologia es cada vegada més preocupant. L’amic Pepe Romero m’ha convidat a parlar-ne al seu espai setmanal sobre innovació del programa La Cafetera que Fernando Berlín emet cada dia a la seva veterana Radiocable.

Hem comentat una mica temes com els minerals de sang, la brossa tecnològica que Occident centrifuga cap a països menys acomodats,la suposada obsolescència tecnològica programada (jo sostinc de fa anys que té molta part de consum irresponsable) i el mite de que Apple la practica amb els iPhones. He recordat l’existència dels Fairphone, els telèfons menys insostenibles que es poden trobar (Vodafone ven a Espanya el model actual) i el consum de les xarxes de telecomunicacions, que en alguns casos fins i tot generen energia en lloc de consumir-la.

Podeu escoltar-ho aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.