fbpx

Com desactivar els nous fleets de Twitter

También puedes leer este artículo en: Español

Com sol passar quan una plataforma digital modifica de manera substancial el seu funcionament, els usuaris més veterans tendim a rondinar perquè ja ens estava bé fins ara. És el que està passant amb els fleets, el nou format de publicacions efímeres a l’estil de les Històries d’Instagram i els Snaps de Snapchat que Twitter va començar a desplegar ahir de manera general.

En aquest apunt vaig explicar quins inconvenients trobo als nous fleets. El principal és que l’aplicació mòbil no permet desactivar la seva aparició a la part superior de la cronologia, fet que els fa molt intrusius i ignora les preferències dels usuaris que volem veure sense priorització algorítmica els tuits publicats pels perfils que seguim, en l’ordre que són publicats.

Afortunadament, hi ha una manera d’evitar veure els fleets al telèfon. Consisteix a no fer servir l’aplicació mòbil de Twitter sinó la seva web mòbil. En la imatge següent podeu veure el meu TL en les dues modalitats: a l’esquerra, amb l’aplicació i els fleets a dalt; a la dreta, amb el navegador web (en aquest cas, Safari d’iOS), sense els fleets. La diferència és apreciable.

Fuckfleets

(A la imatge de l’esquerra també es veu, per cert, com els diaris digitals han acollit amb entusiasme el nou format).

La comoditat d’accés a Twitter mitjançant una icona es pot mantenir, indicant-li al navegador (mentre tenim oberta la web mòbil de Twitter) que ens crei una icona d’accés a la pantalla d’inici del telèfon. Fet això, es pot esborrar l’aplicació de Twitter del telèfon. De fet, jo ho faig habitualment amb tants serveis digitals com puc.

Limitacions

Val a dir que aquest truc té un inconvenient: sense l’aplicació instal·lada, l’operació de compartir contingut (imatges, adreces web) a Twitter directament des d’altres aplicacions del telèfon es complica, perquè l’opció de fer-ho desapareix dels respectius menús de Compartir. Sempre es pot copiar i enganxar el contingut quan creem el tuit al navegador web, però és una operació més que cal fer. En el pitjor dels casos, es pot deixar instal·lada l’aplicació de Twitter i fer-la servir només per a piular, no per a llegir.

Finalment, no hi ha cap garantia de que el truc continui funcionant més endavant. Ara com ara, els fleets només han ocupat les aplicacions de Twitter per a mòbils, però és possible que també arribin a l’interfície web. Mentre això no passa, però, gaudiu-ne.

Actualitzat 18:01: Twitter Espanya m’indica que els fleets són exclusius de les aplicacions iOS i Android. Així doncs, ara com ara paga la pena adaptar-se a l’ús de l’interfície web mòbil si es volen evitar els fleets.

Ho hem comentat a l’espai diari L@Net de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio.

Els tuits que he mencionat a la ràdio són aquests:

Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

1 Response

  1. 20 de November de 2020

    […] En canvi, si algú inclou un tuit teu en el seu fleet, tu no reps cap notificació de la menció, de manera que et poden estar dient el nom del porc sense que ho sàpigues, contravenint tot l’esperit de Twitter fins ara. Francament, espero que aviat l’aplicació permeti desactivar els fleets o si més no escollir una cronologia alternativa sense ells. (Actualitzat: un truc per evitar veure els fleets) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.