fbpx

L’APDCAT presenta una eina per fer avaluacions d’impacte en protecció de dades

Autoritat_Catalana_de_Protecció_de_Dades_(APDCAT)

También puedes leer este artículo en: Español

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha presentat una aplicació informàtica per fer avaluacions d’impacte sobre la protecció de dades i garantir que les actuacions -totes aquelles que impliquin tractar dades- no vulneren els drets de les persones (AIPD). Així ho ha explicat la directora de l’APDCAT, M. Àngels Barbarà, qui ha destacat que “l’objectiu d’aquesta eina és facilitar el compliment normatiu, permetent que les organitzacions facin i mantinguin el seu catàleg d’avaluacions d’impacte d’una forma més senzilla”.

En aquest sentit, Barbarà ha defensat que “l’aplicació manté el rigor i l’exhaustivitat de l’avaluació d’impacte, evitant metodologies excessivament complexes”. A més, la directora de l’APDCAT ha insistit que “una avaluació d’impacte exigeix una aproximació sistemàtica per descriure el tractament, analitzar els riscos i proposar mesures per controlar-los”.

L’app presentada automatitza el procediment i és una eina de suport en la presa de les decisions per garantir que un servei o producte compleixi amb la normativa de protecció de dades. L’app ajuda, també, en el compliment del principi de l’accountability i la protecció de dades des del disseny i per defecte.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla estratègic 2020-2022 de l’APDCAT, que impulsa un procés de revisió permanent del Reglament, actualitzant i ampliant les eines que posa a disposició de les entitats. L’aplicació complementa la Guia i el Model per fer avaluacions d’impacte que va presentar l’APDCAT a principis d’any.

Aplicació per descarregar

Es tracta d’una aplicació per a ordinador i, per tant, s’ha de descarregar des de la pàgina web de l’APDCAT i instal·lar-la posteriorment a l’ordinador. D’aquesta manera, l’Autoritat no pot accedir a les dades que s’hi introdueixen. L’aplicació està en català, castellà i anglès, i ja es pot descarregar des del web apdcat.gencat.cat.

APDCAT