fbpx

La Marató inclou un concurs de programadors a la recerca de solucions per a la Covid-19

BitsxLaMarato

La Facultat d’Informàtica de la UPC organitza la hackató BitsxLaMarató, un concurs en què els participants han de proposar solucions tecnològiques a cinc reptes relacionats amb la pandèmia, i disposaran del supercomputador Marenostrum.

La Marató inclou un concurs de programadors en busca de solucions per a la Covid-19.

Es diu BitsxLaMarató i és el segon any que es fa. En aquesta ocasió, els participants han de proposar solucions tecnològiques a cinc reptes relacionats amb la pandèmia:

– Crear eines d’intel·ligència artificial per detectar similituds entre pacients i grups de pacients i distingir els que estiguin en situació de risc més greu.
– Rastrejar els contactes estrets d’un infectat de Covid dins d’un campus universitari, posicionant els estudiants dins i fora de l’aula.
– Trobar estratègies i algoritmes de detecció per prevenir el Covid-19 pediàtric.
– Identificar el tipus de tos i saber si correspon a una infecció de Covid.
– Automatitzar el rastreig i el seguiment de contactes i casos asimptomàtics a l’atenció primària, per alliberar els professionals i que puguin dedicar-se a altres pacients.

Un dels atractius d’aquesta hackató és que els participants disposaran del supercomputador Mare Nostrum del centre de supercomputació de Barcelona per a les tasques de cálcul més exigents.

I els concursants estan tots tancats a la sala del Marenostrum?

No, treballen cadascú des de casa seva. Els equips d’un a cinc components es reuneixen en canals de la plataforma Discord, i les xerrades informatives i les presentacions de projectes es fan al canal de UPCHackers a Twitch, on diumenge a primera hora de la tarda també es comunicaran els guanyadors.

Un altre exemple de tecnologia aplicada a combatre la pandèmia. Diumenge estarem atents als resultats d’aquesta hackató BitsxLaMarató.

Bon cap de setmana. Kilian. Fins dilluns.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.