fbpx

Quins són els emojis més populars del 2020?

emoji

Un de cada cinc tuits ja conté almenys un emoji. L’ús d’aquests dibuixets com a mitjà d’expressió més enllà del text, va en augment any rere any. La web Emojipedia ha fet una llista dels emojis més populars d’enguany després d’analitzar 650 milions de tuits. L’Albert Cuesta ens desvela quins són.

L’ús d’aquests dibuixets com a mitjà d’expressió més enllà del text és cada vegada més habitual. 2020 acaba amb més d’un 20% de tuits que conté un o diversos emojis, dos punts més que fa un any i cinc més que fa dos anys.

Observar quins són els emojis més usats dóna pistes sobre l’estat d’ànim de la gent, però només fins a cert punt, perquè el rànquing general es manté relativament estable respecte a l’any passat. L’emoji més popular en el conjunt de 2020 és la cara que plora de riure, seguit de la que plora fort i la suplicant, que és relativament nova perquè es va aprovar fa només dos anys. Els segueixen el cor vermell, la cara que es pixa de riure, les estrelletes, el somriure amb cor als ulls i les mans plegades. Aquestes van créixer un 25% entre l’estiu de l’any passat i l’abril d’aquest, potser perquè molta gent s’encomana al cel.

En canvi, hi ha tres emojis que podem dir-ne estacionals: els dos cors al gener i febrer, la flama al juliol i la mà amb el polze cap a dalt aquest desembre.

En termes relatius, l’emoji que ha crescut més es la cara que badalla, seguida per la mà que pessiga i la llúdriga.

Les dades procedeixen de la web Emojipedia, a partir de l’anàlisi de 650 milions de tuits publicats entre el 20 de gener i el 20 de desembre.

La pandèmia no s’ha notat gens en l’ús d’emojis?

Sí, però de manera puntual. Per exemple, l’emoji del carro de supermercat va pujar molt a començament d’any reflectint l’increment de les compres per internet, però va tornar a caure a patir del mes de juny.

L’emoji de l’avió va caure a partir d’abril, coincidint amb el tancament d’aeroports i rutes aèries, i des d’aleshores no s’ha recuperat. També han caigut els emojis de les pilotes de futbol i bàsquet des que el públic no pot anar als estadis.

I naturalment, al començament de la pandèmia es va disparar l’ús de l’emojis de la cara amb mascareta quirúrgica i el del microbi, que tot i ser genèric fa referència clara al coronavirus. Tots dos, això si, han perdut pes en els últims mesos. Tot i que ara es posen sis vegades més emojis de microbis que fa un any, són només la sisena part dels que es posaven al mes de març.

S’espera que l’emoji més popular de 2021 no sigui cap d’aquests.

No, esclar. Emojipedia compta que l’emoji estrella de l’any que ve serà el de la xeringa, en representació de les esperades vacunes. Tant de bo que veiem moltes més xeringues que microbis i mascaretes.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.