fbpx

El multimilionari Jeff Bezos ha anat de rebaixes

prime_air_amazon_jeff_bezos

La seva empresa Amazon ha comprat onze aparells de passatgers per convertir-los en avions de càrrega per transportar productes entre els seus magatzems. També s’ha gastat una fortuna en contingut per produir i editar podcasts professionals. No hi ha com ser la segona persona més rica del planeta.

Jeff Bezos ha anat de rebaixes.

Però no ho ha fet a la seva pròpia botiga, sinó al mercat d’avions de segona mà. Amazon ha comprat 11 Boeing 737-300 de passatgers, set a la companyia Delta i quatre a WestJet, per convertir-los en avions de càrrega per transportar productes entre els seus magatzems. D’aquesta manera continua ampliant la seva xarxa de mitjans de transport, que ja inclou desenes de milers de camions i furgonetes.

No és la primera vegada que Amazon aprofita el preu baix que les flotes d’avions aturats tenen per culpa de la pandèmia de Covid. Al juny ja va contractar una dotzena més d’aparells, però en aquell cas només els va llogar a llarg termini, com s’acostuma a fer en la indústria de l’aviació. Els 11 d’ara representen la primera vegada que Amazon compra avions. Potser perquè Jeff Bezos no va precisamen curt d’armilla. Ara mateix no és la persona més rica del món, perquè ahir va ser superat per Elon Musk de Tesla, però ser el segon més ric amb un patrimoni de 184.000 milions de dòlars tampoc no està gens malament.

Els avions no són l’única cosa que Bezos ha comprat amb aquests diners.

No. Amazon també ha desembutxacat 300 milions per l’empresa Wondery, que es dedica a produïr i editar podcasts professionals. De fet, Amazon va afegir fa poc 100.000 podcasts a la seva plataforma Audible d’audiollibres, però com els altres serveis de streaming, començant per Spotify, ha descobert que l’audiència també està disposada a pagar per escoltar contingut de qualitat i ara busca podcasts originals.

Uns altres que també han vist negoci en l’àudio són els senyors de Twitter, i per explotar-ho han tirat pel dret. Han fitxat tot l’equip de Breaker, una aplicació de podcasts amb funcions socials que la setmana que ve tancarà definitivament perquè els seus creadors es dedicaran a millorar Spaces, la funció de tuits sonors que Twitter va presentar el mes passat.

A la ràdio estem molt contents de que la gent estigui redescobrint l’audició. Per cert, parlaves dels podcasts com a negoci, però el podcast que no cal pagar és el d’aquesta secció.

Si no us voleu perdre cap dels nostres espais diaris, recordeu que teniu el podcast de L@Net a la vostra disposició en totes les plataformes: iTunes, Spotify, iVoox i Google Podcasts. Fins i tot ens podeu escoltar al vostre altaveu compatible amb Alexa.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.