fbpx

Nova jornada del CES, amb més novetats electròniques

Razer_mascareta_reultilitzable
El model Hazel de Razer

A la jornada d’avui al Consumer Electronics Show, l’Albert Cuesta en destaca un mòbil amb pantalla enrotllable, televisors amb embalatges que es transformen en mobles, molts ordinadors per a videojocs i un dosificador de cànnabis medicinal, entre altres novetats.

Després de gairebé tres jornades de CES, ja et deus haver fet una idea de si les grans fires tenent futur en format virtual

No sé què dir-te. La veritat és que seguir-les des de casa és còmode, però també tens la sensació d’estar perdent-te coses, ni que sigui perquè aquesta edició hi ha un 40% menys d’expositors que els 4.400 de la presencial de l’any passt, i molts dels que falten son aquelles petites empreses amb productes innovadors o delirants que solen estar al fons dels pavellons. Jo crec que tant l’organització com els expositors tenen ganes de poder tornar al format de sempre.

Tot i això, de novetats no en falten. Dius que els ordinadors portàtils tornen a tenir protagonisme.

Sí, perquè amb la pandèmia els consumidors voldran renovar els aparells que fan servir per treballar i per jugar. El primer dia, els fabricants de components Intel, AMD i Nvidia van presentar nous models de processadors optimitzats per a jocs, i al darrere ha vingut tota una allau d’ordinadors que els fan servir: des d’Acer fins a Lenovo, passant per Razer, Dell i Asus.

Tornem a parlar dels dos gegants coreans, LG i Samsung

LG per un prototip de telèfon mòbil amb pantalla enrotllable que es pot estirar per fer-la més grossa, i que a diferència del que sol passar, assegura que sortirà a la vemda i ho farà aquest mateix any.

I Samsung per un parell d’iniciatives en favor de la sostenibilitat. Una és que els seus televisors sortiran de fabrica amb embalatges d’un cartró que si ets manetes podras transformar en cadires i altres mobles. I l’altra és que els telèfons de models anteriors es podran actualitzar per fer-los servir com a càmeres de videovigilància de la llar.

Tot i això, la novetat principal de Samsung al CES és el processador Exynos 2100, que previsiblement portaràn els telèfons de la gamma Galaxy S21 que la marca presentarà demà djous en un acte independent del CES, acompanyats d’uns nous aurculats amb reducció de soroll i dels medallons digitals SmarTags per tenir geolocaliats objectes físics sense connexió, sigui una motilla, una peça de roba o una mascota.

Per al final et guardes dos objectes, diguem-ne, pintorescos.

Sí. Un és el sensor Mode per a cigarrets electrònics que mesura amb un 80% de precisió la quantitat de cannabis medicinal que estas fumant, perquè no et col·loquis més del que sigui estrictament necessari. I un altre és una mascareta reutilitzable de nivell FFP2, però és electrònica perquè que porta micròfons a dins i altaveus a fora perquè la gent amb qui parles et senti igual de bé que si no la portéssis, I com que es de la marca Razer, porta tot de llumenetes de colors com els seus ordinadors per a videojocs.

 

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.