fbpx

Samsung presenta els Galaxy S21, els seus nous mòbils emblemàtics

Samsung_Galaxy_S21_ces2021
El nou llapis de Samsung

Samsung és la marca que ven més “smartphones” al món i els seus nous models solen marcar la referència tecnològica del mercat Android. Aquesta tarda ha presentat els nous Galaxy S21. L’Albert Cuesta ens detalla les novetats que incorporen.

Com ens vas avançar ahir, Samsung ha presentat la gamma Galaxy S21 de smartphones. Per què en parlem?

Perquè Samsung és la marca que ven més smartphones al món i perquè els seus models nous solen marcar la referència tecnològica del mercat Android.

Hi ha tres Galaxy S21. Un amb pantalla de 6,2 polzades, un altre de 6,7 i un tercer de 6,8. Totes són planes i amb freqüència d’actualització fins a 120 Hz, com es porta ara, però amb la diferència de que per estalviar consum de bateria l’ajusta automàticament segons el que estiguis fent.

Luis de la Peña, el director de mòbils de Samsung Espanya, ens ha explicat el més destacat dels nous Galaxy S21.

Com veieu, Samsung ho centra molt en les càmeres. L’S21 i el S21+ en porten tres, i l’Ultra quatre, perquè té dos teleobjectius que combinats ofereixen zoom òptic de 30 augments. A més de gravar vídeo de resolució 8K per veure’l als televisors de la marca, tenen el que Samsung anomena Mode de Director, que t’ensenya en directe com es veu la mateixa escena amb cadascuna de les càmeres perquè triis quin enquadrament vols fer servir.

El detall sorprenent que et deia al sumari és que el model Ultra té una carcassa opcional que li afegeix el llapis tàctil S-Pen que Samsung posava fins ara només als models Galaxy Note i que diferencia la marca de qualsevol altra.

Amb els telèfons també han presentat dues novetats més.

Una són uns auriculars de botó sense fils amb cancel·lació intel·ligent, i l’altra els medallons Galaxy Smart Tags per geolocalitzar objectes no connectats, mitjançant la xarxa Smart Things Find formada pels milions de mòbils Samsung que hi ha al món i s’hi vulguin afegir. En els nous models es fa servir un tipus de localització específic, que De la Peña també ens explica.

Tornant als mòbils, quin preu tenen?

Home, són de gamma alta i per tant el preu està va en consonància: des dels 859 euros de l’S21 amb 128 gigues de capacitat fins als 1.439 de l’S21 Ultra amb 512 gigues.

Qui vulgui els mòbils Android de la nova fornada, ja sap què li toca.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

1 Response

  1. 11 de March de 2021

    […] tot el calendari anual de llançaments de tecnologia. Samsung va adelantar a mitjans de gener la presentació dels Galaxy S21, i ara ha convocat per al 17 de març un nou acte, l’Awesome Unpacked, on s’espera que […]