fbpx

Els aparells dels presidents de la Casa Blanca també han de passar revisions de ciberseguretat

bicicleta_estatica_peloton_Joe_Biden

Els serveis secrets es van haver d’assegurar que el mòbil BlackBerry de Barack Obama fos prou segur. Quatre anys després, van haver de revisar el simulador de golf de 50.000 dòlars que Donald Trump es va fer instal·lar. Avui, els serveis secrets s’hauran de mirar molt bé com fer-ho perquè els xinesos o els russos no puguin veure i escoltar què passa al gimnàs de la Casa Blanca, ja que Joe Biden s’ha endut la seva bicicleta interconnectada marca Peloton.

El nou president dels Estats Units ho tindrà difícil a la Casa Blanca per fer exercici com fins ara.

Potser recordareu que quan Barack Obama va guanyar la presidència fa 12 anys, el Servei Secret li va posar pegues per continuar fent servir el seu mòbil BlackBerry, perquè volien que adoptés un model amb programari Windows blindat. Obama va insistir i es va sortir amb la seva.

Ara Joe Biden potser haurà de fer el mateix amb un altre aparell més gros del que s’ha fet inseparable durant els confinaments: la bicicleta estàtica. Resulta que no és una bicicleta normal, sinó un model de la marca Peloton que porta integrada una tauleta connectada a internet per rebre instruccions del teu monitor d’esport i un micròfon per comunicar-te amb altres ciclistes mentre pedales. I a sobre es pot connectar per wifi amb els rellotges d’Apple i de Fitbit per rebre dades.

O sigui que el Servei Secret s’haurà de mirar molt bé com fer-ho perquè els xinesos o els russos no puguin veure i escoltar en directe què passa al gimnàs de la Casa Blanca.

Esclar que ja hi tenen experiència. Vuit anys després del mòbil d’Obama, van haver de revisar el simulador de golf de 50.000 dòlars, farcit de càmeres i sensors, que Donald Trump va fer instal·lar a la residència presidencial quan va guanyar ara fa quatre anys.

Ja que parlem de Trump, ha fugit amb la cua entre cames i deixant una polèmica més.

Una que fa referència als indults que els presidents sortints tenen dret a decretar sense haver de justificar-los. Entre el centenar llarg dels que ha concedit Donald Trump s’han comentat molt el de l’estratega polític Steve Bannon i el del raper Lil Wayne, però també n’hi ha un vinculat al sector tecnològic.

Trump ha perdonat Anthony Levandowski, l’enginyer condemnat a 18 mesos de presó per haver-se endut documentació confidencial de Waymo, la filial de cotxes autònoms de Google on treballava, quan va ser fitxat per Uber. Al final Uber va haver de compensar Google amb gairebé 250 milions de dòlars i el compromís de no fer servir la tecnologia que Levandowski li havia robat. Potser per això, Uber va acabar venent el mes passat tota la divisió de cotxes autònoms a una altra empresa.

Per cert, la Casa Blanca ha especificat que entre les persones que van demanar a Trump que indultés Levandowski abans de plega hi havia personalitats del sector tecnològic com Palmer Luckey, fundador d’Oculus, i Peter Thiel, cofundador de PayPal, un dels principals inversors de Facebook i un dels assessors de Trump en matèria de tecnologia. Per si quedava algun dubte de quin peu calça el ja expresident.

Tot això també formarà part del llegat de Donald Trump.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.