fbpx

El relleu a la presidència dels EUA ha generat gran activitat a les xarxes

bernie_sanders_eua

Amb l’entrada de Joe Biden a la Casa Blanca, la web oficial ha millorat afegint funcions d’accessibilitat per a persones amb dificultats de visió. També hi ha hagut altres protagonistes a les xarxes socials a banda de Biden, com el senador Bernie Sanders, que s’ha fet viral a tot el món assegut a la seva cadira plegable.

Està justificat que els youtubers emigrin a Andorra per tenir una millor connexió?

A veure… A Andorra hi ha cobertura de fibra òptica al 100% del territori, cosa que aquí no tenim, i amb una fiabilitat molt alta. De fet hi ha una empresa d’internet d’allà que té gairebé 40.000 clients espanyols. Però en el cas dels youtubers em sona a excusa. Si qualsevol d’aquests individus digués que vol una fibra òptica de 10 gigues, tindria cua d’operadores grans i petites a la porta de casa per posar-li només a canvi de la promoció.

Anem a les derivades a la xarxa del relleu presidencial als EUA.

L’entrada de Joe Biden ja s’ha notat a la web oficial de la Casa Blanca, que ja estava prou bé però des d’avui inclou dues funcions d’accessibilitat que no tenia: el mode fosc i la possibilitat de triar un tipus de lletra més gros, les dues pensades per a persones amb dificultats de visió.

La transició també ha generat contigut més frívol. Durant l’acte de presa de possessió de Biden, que va coincidir amb la fugida de Donald Trump cap a Florida, va circular un vídeo humorístic molt ben fet on es veu uns operaris arrossegant Trump fora del despatx oval amb taula i cadira, i enfilant-lo en un camió de mudances.

Qui va triomfar durant el jurament de Biden és el senador Bernie Sanders, etern aspirant a la candidatura demòcrata. En una fotografia se’l veia assegut en una cadira plegable, amb mascareta, anorac i manyoples de llana, i cara d’avorriment. La imatge va servir per a infinitat de tuits amb frases enginyoses.

Però avui també hem vist Sanders assegut amb la mateixa pose en els llocs més inversemblants, des del mig de la Rambla de Barcelona fins al davant de les piràmides d’Egipte.

No és perquè molta gent hagi tirat de Photoshop, sinó gràcies a Nick Sawhney, un estudiant de Nova York que ha creat la web Bernie Sits (Bernie s’asseu), on pots posar l’adreça de qualsevol lloc del món i en pocs segons et genera automàticament una imatge d’aquell lloc amb Bernie Sanders assegut. La màgia és que fa servir les imatges de Google Street View.

Jo mateix, després de fer seure Bernie Sanders a la porta de casa meva, l’he posat virtualment al davant del Palau de la Generalitat i del Palau de Justícia de Catalunya, en honor a l’actualitat. Després ja he parat, però abans he fet una petita donació a l’autor de la web en agraïment per la bona estona que m’ha fet passar. No sóc l’únic. A aquestes hores ja porta recaptats més de 3.000 dòlars en donacions de cinc dòlars, tot i que no son nets, perquè ha de pagar el servidor i el consum del servei d’imatges de Google.

Tot té un preu, fins i tot l’humor digital.

Efetivament. Fins demà, Kílian.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com per correu electrònic.

Si vols rebre per correu electrònic els meus articles, pots subscriure't aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

1 Response

  1. 10 de February de 2021

    […] a casa teva. Els mems amb la imatge de Bernie Sanders durant la presa de possessió de Joe Biden ja han perdut força, però potser us farà gràcia […]