fbpx

Beeper, l’aplicació que agrupa 15 xats diferents

beeper

Es diu Beeper, com els cercapersones d’abans. Amb aquesta aplicació reps a la mateixa safata d’entrada els xats de WhatsApp, Telegram, Skype, Hangouts, Facebook, Discord, Slack, els SMS i els missatges directes de Twitter i Instagram, entre d’altres.

La frontera entre els esports convencionals i els digitals s’està diluint?

En els dos sentits, perquè això que explicava en Gerard té el contrapunt de que la Lliga de futbol ha fitxat una colla de streamers famosos, amb Ibai Llanos al capdavant, perquè comentin en directe partits de primera divisió tal com ho fan fins ara amb les partides de videojocs. Comencen aquest diumenge amb l’Atlético-València i ho faran per Twitch, però la locució també es podrà escoltar per Movistar Plus. El que no sé és si algun d’aquests personatges ho farà des d’Andorra.

Tu ens volies parlar d’una aplicació de xat universal.

Es diu Beeper, com els cercapersones d’abans, i vol resoldre un d’aquests problemes que en diríem del primer món: haver d’obrir aplicacions diferents per comunicar-te amb els teus contactes segons el xat que facin servir. Amb Beeper reps a la mateixa safata d’entrada els xats de WhatsApp, Telegram, Skype, Hangouts, Facebook, Discord, Slack, els SMS i els missatges directes de Twitter i Instagram, fins a un total de 15 xarxes diferents. Has d’estar donat d’alta igualment a totes les que vulguis fer servir, però pots fer cerques a totes a l’hora, silenciar contactes i aplicar filtres.

Beeper l’ha creat l’Eric Migikovski, que és el pare del Pebble, un rellotge intel·ligent que anava mot bé perquè la bateria li durava dies gràcies a la pantalla de tinta electrònica. Dic que ‘anava’ perquè Pebble ja no existeix: va ser comprada per Fitbit i aquesta acaba de ser-ho per Google.

De moment Beeper només està disponible per invitació, però quan l’obrin al públic caldrà pagar 10 dòlars al mes per tenir tots els teus xats al mateic lloc.

No és la primera vegada que algú prova això d’unificar xats.

Sí, fa gairebé 20 anys ja hi havia una aplicació per a ordinador anomenada Trillian que combinava en una mateixa safata d’entrada els xats que tothom feia servir aleshores, que eren els de Yahoo, MSN, ICQ i Skype. De fet Trillian continua existint, ara ampliada a les xarxes socials actuals i a l’ús en mòbils.

Però Beeper fa una cosa que Trillian no permet, que és xatejar amb l’iMessage dels aparells d’Apple, fins i tot des de mòbils Android i ordinadors amb Windows. Esclar que fan una trampa enginyosa: quan t’hi subscrius, t’envien un iPhone vell, desblocat i configurat perquè faci de pont entre el xat d’Apple i tots els altres.

Se les pensen totes.

Efectivament. Fins dilluns, Kílian.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.