fbpx

Més teletreball, menys quilòmetres en cotxe per anar a la feina

Barcelona

No haver d’anar cada dia al despatx té beneficis tangibles. Una companyia d’assegurances ha calculat que el quilometratge mitjà d’un treballador britànic ha caigut aquest any el doble que en els 10 anys anteriors. Però aquesta caiguda de quilometratge no es pot aplicar aquí en la mateixa proporció. L’Albert Cuesta ens ho explica.

Més teletreball, menys quilòmetres en cotxe per anar a la feina.

Quan s’escrigui la història d’aquesta pandèmia, segur que un dels capítols serà sobre les conseqüències socials dels confinaments, i entre ells l’adopció massiva del treball des de casa i els efectes sobre el trànsit de vehicles.

La companyia britànica ByMiles d’assegurances de cotxe ha extrapolat el comportament dels seus clients i assegura que dels gairebé 15 milions de treballadors que anaven en cotxe a la feina abans de la Covid, ara ho fan menys d’11 milions i mig. I aquests condueixen menys, perquè potser no hi van cada dia.

El resultat és que el quilometratge anual mitjà d’un cotxe al Regne Unit, que havia baixat un 7% des de l’any 2010 fins a situar-se en els 11.200 quilòmetres, ha caigut un 14% només en els mesos d’aquest any que han passat des dels primers confinaments allà, i ara és de 9.600 quilòmetres anuals, 1.500 quilòmetres menys que abans.

Val a dir que la meitat dels conductors britànics asseguren que ara circulen menys que abans de la pandèmia, però un 7% diuen que condueixen més, sobretot per la reticència a agafar el transport públic.

Però el quilometratge mitjà també ha baixat per altres dos motius. Un té a veure amb la salut: el 34% dels consumidors que anaven a comprar en cotxe ara hi van caminant. L’altre motiu és, com el teletreball, tecnològic: el 28% dels compradors ja no fan el trajecte setmanal en cotxe al supermercat, sinó que compren per internet i s’ho fan portar a casa.

Aquesta caiguda de quilometratge es pot aplicar també aquí?

No directament, perquè tant el disseny urbanístic dels municipis britànics com els hàbits de desplaçament dels ciutadans són diferents que els d’aquí. Però segur que molts dels nostres oients hauran fet menys quilòmetres aquests mesos, i d’altres hauran notat que circulen menys cotxes pels carrers i carreteres. En canvi, hi ha molts més vehicles de repartiment.

El que també interessa de l’estudi és que les dades surten dels geolocalitzadors que porten als seus cotxes els clients d’una companyia d’assegurances que cobra segons els quilòmetres que fas a l’any. No m’estranyaria que aquesta modalitat anés a l’alça,

Sobretot ara que molts conductors deuen haver donat per llençats els diners que aquests mesos han pagat pel rebut i l’assegurança d’un cotxe que s’ha quedat tancat al garatge.

Efectivament. Fins demà, Kílian.

Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.