fbpx

Aquest diumenge, espectacle esportiu i tecnològic per la Superbowl

super_bowl
Time Magazine

Dels 25.000 espectadors assistents, els que tinguin un telèfon compatible amb 5G, hi podran veure les jugades des de set angles de càmera diferents i superposar estadístiques en realitat augmentada. L’organització també ha posat en marxa una experiència virtual, amb un estadi a dins del videojoc Fortnite, on es juguen partits retransmesos per Twitch.

Un dels mercats que cobreix aquest saló ISE és la tecnologia per a grans esdeveniments esportius i musicals. I demà passat hi haurà un dels més grans: la Super Bowl.

Aquest partit anual de futbol americà tradicionalment atreu grans audiències de televisió on les empreses, algunes d’elles del món digital, paguen fortunes per anunciar-se, i l’estadi on es juga sol ser un aparador de tecnologia.

L’edició d’aquest any es fara a l’estadi Raymond James de Tampa, Florida, i enfrontarà l’equip local, els Buccaneers de Tampa Bay, contra els Chiefs de Kansas City. Pel protocol anti-pandèmia dels 65.000 espectadors que hi caben només n’hi haurà 25.000, 7.500 dels quals seran sanitaris convidats per la Lliga. Però 30.000 seients més estaran ocupats per figures de cartró personalitzades amb la cara dels espectadors que hagin volgut pagar una entrada de preu reduït. Això sol ja és tot un muntatge d’impressió sota demanda.

Tot i la baixa ocupació, les telefòniques nordamericanes han equipat el recinte com si hagués d’estar ple, entre altres motius perquè no se sabia quants espectadors hi podria haver. Verizon, que patrocina la Lliga, ha tirat 100 quilòmetres de fibra òptica a l’estadi i les rodalies, però sobretot ha reforçat la cobertura mòbil 5G d’alta velocitat, com també ho han fet T-Mobile i AT&T. Els espectadors que tinguin un telèfon compatible hi podran veure amb l’aplicació mòbil de la Lliga les jugades des de set angles de càmera diferents i superposar estadístiques en realitat augmentada a les imatges. Els que s’ho mirin des de casa s’hauran de conformar amb cinc opcions de càmera, que tampoc està gens malament. La organització també ha previst una experiència virtual, amb un estadi a dins del videojoc Fortnite que porta obert des de dimarts i on s’hi juguen partits retransmesos per Twitch.

Tornant a l’estadi, per als qui no tinguin 5G, l’empresa Extreme Networks ha instal·lat 1.500 punts d’accés wifi, 950 d’ells a dins de l’estadi. Naturalment, tant l’accés al recinte com les compres a les paradetes només es podran fer amb el telèfon mòbil, sense entrades de paper ni diners en efectiu.

Ara només ens queda descobrir el muntatge tècnic de l’espectacle musical de la mitja part. Per això haurem d’esperar fins al dia del partit.

Bon cap de setmana, Kílian. Fins dilluns.


Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.