fbpx

Noves funcions de Google Maps al mòbil: pagar el parquímetre i comprar bitllets de transport públic

A partir d’ara, si vius als Estats Units, podràs comprar un bitllet per al mitjà de transport públic que triïs, pagar-lo amb el teu compte de Google Pay vinculat a una targeta bancària i rebre’l directament al telèfon sense sortir de Google Maps ni haver d’obrir cap altra aplicació.

Dues funcions noves de Google Maps al mòbil: pagar el parquímetre i comprar bitllets de transport públic.

Google vol que la seva aplicació de mapes sigui l’única que necessites per desplaçar-te entre dos punts. A partir d’ara, quan consultis una ruta no només veuràs les opcions de transport i els horaris. També podràs comprar un bitllet per al mitjà de transport públic que triis, pagar-lo amb el teu compte de Google Pay vinculat a una targeta bancària i rebre’l directament al telèfon sense sortir de Maps ni haver d’obrir cap altra aplicació.

Igualment, si vas en cotxe seguint les indicacions de Google Maps i el lloc on vas té aparcament de pagament o és una zona d’aparcament regulat amb parquímetre, l’aplicació t’oferirà l’opció de pagar l’estada.

De moment això es podrà fer només amb mòbils Android, però està previst ampliar-ho també als iPhones. Vist des d’aquí, la novetat té un problema: només està disponible en 400 ciutats dels Estats Units, les connectades als agregadors Passport i ParkMobile.

Però aquí ja podem comprar bitllets de transport públic i pagar el pàrquing amb el mòbil.

Home, sí. Però has de tenir instal·lada al teu telèfon l’aplicació de l’operador de transport o de la xarxa de parquímetres, i haver-te donat d’alta prèviament. En alguns casos fins i tot has hagut de carregar saldo a l’aplicació per anar-lo consumint.

Hi ha experiències incipients que contemplen més d’un mitjà de transport com el Smou de Barcelona, o més d’un municipi com Bip & Drive, i fins i tot Renfe treballa en un agregador de diversos transports. Però el més habitual és que quan vols pagar el parquímetre amb el mòbil en una ciutat que no és la teva, et trobis que per fer-ho has de descarregar allà mateix la seva aplicació.

Jo crec que el model correcte és l’integrat que Google ha començat a implantar a Maps, però la fragmentació que tenim aquí no desapareixerà fins que les diferents plataformes posin les dades a disposició d’un o diversos agregadors de serveis. Una de les esperances és el desplegament de la T-Mobilitat, però porta tant de retard que sembla que necessita un GPS per acabar d’arribar.

Com cada dia des de dilluns, acabem amb una efemèride digital.

Fa 27 anys que Apple va presentar la QuickTake 100, la seva primera càmera digital. Era fabricada per Kodak i tenia capacitat per a vuit fotografies de 0,3 megapixels, que ni tan sols es podien veure a la mateixa càmera. Calia descarregar-les a l’ordinador.

Comparem-ho amb els milers de fotos que portem ara al mòbil. Bona nit.

Fins demà, Kílian.


Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.