fbpx

Spotify també farà el pas a l’alta fidelitat

spotify_HiFi

El servei de música Spotify prepara una modalitat de so en alta fidelitat amb qualitat de CD, seguint els passos de rivals com Tidal, Qobuz i Amazon Music Unlimited, que ja ofereixen una modalitat HiFi. Encara no se sap quan arribarà Spotify HiFi aquí ni quant costarà, però l’Albert Cuesta segur que n’estarà al cas!

Spotify anuncia la nova modalitat de música en alta fidelitat que ja vas pronosticar fa mesos.

Avui Spotify ha fet la seva presentació anual de novetats, i a banda d’un nou podcast exclusiu que reunirà Barack Obama i Bruce Springsteen durant vuit episodis, la novetat més destacada és l’anunci d’una futura modalitat d’abonament per escoltar la música sense compressió, amb qualitat de CD.

Amb això, Spotify fa tres coses. La primera, reconèixer que la seva qualitat de so actual no és òptima per als usuaris que no només senten música, sinó que l’escolten i a més ho fan amb equips de so o auriculars de qualitat. La segona, posar-se a l’alçada de serveis rivals com Tidal, Qobuz i Amazon Music, que ja ofereixen una modalitat d’alta fidelitat. I la tercera, obrir una via per incrementar la facturació, perquè aquest futur Spotify HiFi serà més car que l’actual.

L’aparició de Spotify HiFi és una bona notícia per als usuaris que ens estàvem pensant passar-nos a Amazon Music HD, que aquí existeix des de mitjans de setembre passat, però no ens acabàvem de decidir perquè preferim un servei europeu, i també per la mandra de perdre l’historial d’audicions i les llistes de reproducció que hem anat creant.

Estava cantat que Spotify faria aquest pas, perquè les discogràfiques ja han anat digitalitzant els seus catàlegs amb més qualitat per poder atendre la demanda de contingut d’aquests altres serveis HiFi que dèiem.

Amb això, Spotify fa una mica com Netflix, oi?

Sí. Igual que pots abonar-te a cinema i sèries amb qualitat d’imatge 4K o només HD, ara pots fer el mateix amb la música. Se’ls acaba donant la raó a artistes com Mark Knopfler o Neil Young, que sempre han sigut molt crítics amb la qualitat de so del streaming. De fet, Neil Young va arribar a fundar un servei de música d’alta fidelitat anomenat Pono, però va fracassar. Potser perquè va arribar massa aviat.

La pròxima cosa que hauria de fer Spotify és remunerar millor els artistes, perquè ara els artistes internacionals s’emporten gairebé totes les quotes que paguem els usuaris, encara que no els escoltem mai.

Per cert, encara no se sap quan arribarà Spotify HiFi aquí ni quant costarà. Si ens guiem pel preu d’Amazon, el més probable és que hi hagi un suplement mensual de 5 euros sobre la quota actual,

Potser ens ho confirmarà demà Federica Tremolada, la gerent de Spotify per al sud d’Europa, en l’entrevista que Mariola Dinarès li farà al Popap de Catalunya Ràdio.

Acabem amb l’efemèride, que avui és bancària.

Avui fa 22 anys que va obrir el primer banc del món que operava exclusivament per Internet. Es deia First Internet Bank of Indiana. Uns autèntics precursors.


Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.