fbpx

Ericsson no vindrà al MWC2021

mwc_2021_ericsson

También puedes leer este artículo en: Español

La història es repeteix: la firma sueca Ericsson, el segon subministrador mundial d’equipament per a xarxes de telecomunicacions, ha anunciat que no vindrà a l’edició 2021 del Mobile World Congress de Barcelona. La notícia representa un cop a la celebració del congrés, i sorgeix poques hores després de que GSMA, el seu organitzador, confirmés aquest dilluns la seva intenció de celebrar l’esdeveniment i detallés les mesures de seguretat que té previst aplicar per la pandèmia de Covid-19.

Ericsson ha indicat que la seva retirada del MWC Barcelona és deguda a la preocupació per la seguretat dels seus empleats, mentre el procés de vacunació no sigui generalitzat. En una declaració publicada inicialment a Light Reading, que després l’empresa sueca m’ha confirmat directament, afirma que:

“A la vista de la continuitat dels efectes de la Covid-19 i la nostra consideració primordial de cara al nostre personal, la seva salut i el seu benestar, hem decidit no participar al MWC 2021”.

“Aquesta decisió, que lamentem, reflecteix la nostra prevenció en la gestió de la pandèmia des de la perspectiva del personal i dels viatges mentre els programes de vacunació es van desplegant a escala global. Esperem tenir l’oportunitat de participar en futures edicions i continuarem col·laborant estretament amb la GSMA i altres socis del sector.”

Aquesta baixa d’Ericsson constitueix tot un cop per a la realització del MWC Barcelona 2021, que la pandèmia ja va obligar a anul·lar l’any passat i endarrerir aquest any des de la seva data habitual al febrer i GSMA té previst celebrar del 28 de juny al 1 de juliol. Ericsson no només sol ser el segon expositor més important del MWC en termes d’espai ocupat (que ja tenia reservat al pavelló 2 del recinte Gran Via de Fira de Barcelona) sinó que també atreu un gran nombre de visitants. Ericsson va participar activament fa dues setmanes al MWC Shanghai que va tenir lloc presencialment, però ho va fer de manera virtual.

Hores abans de la retirada d’Ericsson, GSMA havia comunicat aquest dilluns les mesures sanitàries excepcionals que aplicarà per tal de celebrar un MWC2021 segur, com l’ús obligatori de mascareta FFP2 i el requisit d’una prova negativa de Covid-19 amb menys de 72 horas de vigència. L’organització reconeix que espera l’assistència d’uns 50.000 visitants, la meitat dels 100.000 de les últimes edicions celebrades amb normalitat a Barcelona.

La retirada d’Ericsson ja va constituir un punt d’inflexió en l’anul·lació del MWC2020, després d’un dolorós degoteig d’altres participants menys significatius. Ara caldrà veure si la nova espantada de la firma desencadena un efecte domino entre altres expositors, que obligui GSMA a virtualitzar completament aquesta edició del MWC, o fins i tot tornar a endarrerir-lo fins a finals d’any, confiant la celebració a una millora generalitzada de la situació pandèmica.

Actualització: n’hem parlat amb la Lídia Heredia, l’Albert Closas, la Montserrat Nebrera i en Josep-Lluís Carod Rovira a Els matins de TV3:

Actualització: versió ampliada de la notícia al diari Ara:

Ericsson, primera baixa del Mobile World Congress d’aquest any

Actualització: declaració de GSMA sobre la baixa d’Ericsson:

“Ayer anunciamos los detalles del plan de seguridad y salud del MWC Barcelona, Committed Community. Desarrollado en colaboración con todas las autoridades pertinentes, el plan está diseñado para garantizar un entorno que mantenga la seguridad de todos, incluidos personal, trabajadores, expositores, visitantes, proveedores, socios y todos los barceloneses.

Respetamos la decisión de Ericsson y esperamos dar la bienvenida a la compañía de nuevo en Barcelona para futuras ediciones del MWC.

Somos conscientes de que no será posible para todos asistir al MWC Barcelona 2021. Por eso hemos desarrollado una plataforma de eventos virtuales líder en la industria que garantizará que todo el mundo pueda disfrutar de la experiencia única del MWC. Las opciones presenciales y virtuales se ofrecen para que todos los amigos del MWC Barcelona puedan asistir y participar de una forma adecuada a sus necesidades.


Hem comentat aquest tema, amb la brevetat deguda, a l’espai diari L@Net  de l’informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio
Us podeu subscriure al podcast de l’espai (Apple Podcasts  | iVoox | Spotify | Google Podcasts | RSS ) o escoltar-lo a Amazon Alexa amb aquesta skill.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.