fbpx

GSMA continua apostant per un #MWC2021 híbrid

También puedes leer este artículo en: Español

Després de les baixes de dos expositors tan importants com Ericsson i Nokia, i d’altres de menys pes al sector com Sony i Oracle, totes les mirades (les dels professionals del sector, però també les de la indústria turística catalana) apunten cap a GSMA, amb el temor de que l’entitat decideixi tornar a ajornar la celebració del MWC Barcelona 2021.

Tanmateix, l’organització sembla decidida a tirar-lo endavant, ni que sigui en un format híbrid, i així ho manifesta en el comunicat que ha difós aquest dimecres al vespre:

El pasado lunes 8 de marzo anunciamos los detalles del plan de seguridad y salud del MWC Barcelona, Committed Community. Aprobado por las autoridades de sanidad de Catalunya, el plan está diseñado para garantizar un entorno que mantenga la seguridad de todos, incluidos personal, trabajadores, expositores, visitantes, proveedores, socios y todos los barceloneses.

Respetamos las decisiones que han tomado algunos de los expositores y esperamos dar la bienvenida a todas las empresas de nuevo en Barcelona en futuras ediciones del MWC. Para expositores y patrocinadores, específicamente, hemos trabajado en opciones y desarrollado formas de modificar su experiencia en el MWC.

Somos conscientes de que no será posible para todos asistir al MWC Barcelona 2021. Por eso hemos desarrollado una plataforma de eventos virtuales líder en la industria que garantizará que todo el mundo pueda disfrutar de la experiencia única del MWC. Las opciones presenciales y virtuales se ofrecen para que todos los amigos del MWC Barcelona puedan asistir y participar de una forma adecuada a sus necesidades.

Ara com ara, GSMA aposta doncs per combinar una menor presencialitat al recinte de Fira de Barcelona amb una gran densitat d’activitats virtuals, a partir de l’experiència adquirida durant el primer any de pandèmia amb la plataforma Thrive i amb el MWC híbrid de fa dues setmanes a Xangai.

Alternatives

Fonts del sector especulen aquests dies amb altres opcions, com la de perpetuar l’intercanvi de dates d’aquest any entre el MWC xinès i el de Barcelona, o la d’endarrerir aquest últim fins al quart trimestre de 2021, per donar temps a que una proporció més alta de la humanitat estigui vacunada.

Tot i això, aquesta segona solució tindria al menys dos inconvenients: gairebé coincidiria amb la fira IFA d’electrònica de consum (el setembre a Berlin) i seria difícil fer el MWC2022 al febrer com està previst.

Durant els pròxims dies caldrà veure com reaccionen a les baixes de grans expositors altres empreses més petites que probablement no es poden permetre el cost de cancel·lar la seva participació.

Desconfiança per la poca vacunació

El que sembla dificil de revertir és la reticència de moltes empreses internacionals a enviar ara el seu personal a Barcelona. Malgrat les garanties de seguretat que GSMA vol transmetre amb el pla Committed Community que va detallar dilluns, diverses empreses del sector m’han manifestat que el procés de vacunació contra la Covid-19 aquí va massa lent, i les xifres (poc més del 10% de la població a escala estatal, en línia amb el 9,6% del conjunt de l’UE, però molt per sota del 28% dels EUA i el 35% del Regne Unit) no els inspiren prou confiança, motiu pel qual opten per retirar-se fins que la situació millori.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.