fbpx

Nokia també es desmarca del MWC presencial

L’efecte domino temut per la GSMA ja ha començat. Nokia Networks, el tercer subministrador mundial d’equipaments per a xarxes de telecomunicacions, ha comunicat aquest dimarts que tampoc no participarà presencialment al Mobile World Congress 2021 que està previst celebrar a Barcelona entre els dies 28 de juny i 1 de juliol.

La firma finlandesa ha distribuït aquest breu comunicat explicant que no vol posar en risc per la pandèmia de coronavirus la salut dels seus empleats, clients i socis.

Después de considerarlo cuidadosamente, Nokia ha decidido no tener presencia física en el Mobile World Congress de Barcelona en 2021.

La salud de nuestros empleados, nuestros clientes y nuestros socios es de máxima importancia para nosotros. Dada la naturaleza internacional del evento y con el despliegue global de vacunas aún en sus primeras fases, hemos tomado la meditada decisión de participar únicamente de manera virtual en el evento.

Entendemos que el GSMA está planeando una serie de actividades virtuales y trabajaremos con ellos para entender cómo podemos participar.

La baixa de Nokia es produeix al dia següent de la retirada de la seva rival sueca Ericsson. Les dues decisions no són exactament iguals perquè Nokia menciona explícitament el desig de participar en format virtual, mentre Ericsson no s’ha manifestat al respecte (ni va voler respondre preguntes en aquest sentit) tot i haver intervingut virtualment al recent MWC de Xangai.

Sigui com sigui, i en espera de conèixer les intencions de Huawei, el líder del mercat de xarxes, l’absència dels dos pesos pesants escandinaus posa en qüestió la celebració presencial del MWC Barcelona 2021 en les dates vistes. A diferència de l’edició anterior, -finalment cancelada- en que el degoteig de baixes va començar amb empreses de poca rellevància, aquesta vegada les dues primeres retirades que s’han conegut són de prou pes com perquè pocs operadors de telecomunicacions puguin justificar encara un desplaçament a Barcelona.

Per això les baixes de Sony i NTT DoCoMo, que s’havien conegut unes hores abans, són relativament importants, tot i la seva visibilitat mediàtica. Cal recordar que el MWC2020 es va anul·lar precisament després d’haver anunciat Nokia la seva retirada, uns dies després de fer-ho Ericsson.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.