fbpx

Aquestes són les empreses que s’han donat de baixa del #MWC2021

En aquesta pàgina faré un recull continuat dels expositors que han declarat que no participaran al MWC Barcelona 2021. Les empreses apareixen en ordre cronològic invers i els seus noms estan enllaçats amb la millor font de la declaració que he pogut trobar, sigui directa o indirecta. En negreta, les que han dit que contemplen participar a l’edició virtual del congrés.

La llista és plana, però no totes les baixes tenen la mateixa importància. Per exemple, les absències de Sony o Facebook són molt vistoses per tractar-se de marques populars, però tenen una importància molt relativa en el conjunt de la indústria. En canvi, les d’Ericsson i Nokia poden ser determinants per a la pèrdua d’interès de molts participants per viatjar a Barcelona.

Un cop confirmada la baixa d’aquests dos gegants gegants, cal estar especialment atents a dos aspectes: les eventuals decisions de les telecos que formen part de la GSMA i quines de les retirades afecten només al MWC presencial però no al virtual (d’utilitat per als professionals del sector, però no per a la indústria turística de la ciutat).

Actualització 12 maig: Com més s’aproxima la data del 28 de juny, les empreses que haurien de començar a construir estands i contractar personal per atendre’ls prenen decisions, i en diversos casos (Samsung, IBM, Qualcomm) aquestes consisteixen en no viatjar a Barcelona per protegir la salut dels seus empleats però mantenir la participació en el MWC virtual.

Val a dir que les comunicacions de baixa solen procedir de les empreses que havien d’exposar al recinte de Fira Gran Via, però no d’altres que hi assisteixen com a congressistes. Per exemple, Apple sempre ha enviat representants al MWC (l’acord amb AT&T per vendre el primer iPhone es va formalitzar al primer congrés de Barcelona, l’any 2006) però mai hi ha tingut estand; per tant, no és d’esperar que faci públiques les seves intencions. El mateix passa amb moltes consultores de tecnologia, que aquests dies estan decidint si mantenen les seves reserves de vols i hotels o les anul·len.

Tinc intenció d’anar actualitzant aquesta llista. Si teniu aportacions noves podeu fer-les als comentaris del peu, indicant al menys una font fiable. Gràcies.

4 de juny
25 de maig
12 de maig
11 de maig
1 d’abril
16 de març
12 de març
11 de març
10 de març
8 de març

(fotografia superior: Efe)

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.