fbpx

Jon Bon Jovi actuarà en directe al #MWC21

Després d’anul·lar-se l’edició de 2020 i endarrerir-se la d’aquest any, finalment ha començat el compte enrere per al Mobile World Congress de Barcelona, que tindrà lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona entre el dilluns 28 de juny i el dijous 1 de juliol.

La incertesa sanitària a escala mundial i les dificultats per als viatges internacionals han fet que molts expositors hagin optat per no venir aquest any a Barcelona, i amb ells s’han despenjat una part important dels congressistes previstos, que tot i això podran seguir el MWC a distància gràcies a la difusió en streaming de les ponències i altres activitats que faran els companys de Mobile World Live.

Ara bé, segur que més d’un dels qui han decidit no viatjar a Barcelona -inclosos els meus col·legues periodistes de la resta de l’estat- els sabrà greu perquè l’organització i alguns expositors han decidit no estalviar en recursos: entre altres activitats, els congressistes presencials podrem tenir un parell d’experiències fan.

Una es va conèixer fa un parell de dies: per al dimarts 29 està prevista una conferència d’Elon Musk. Que el fundador de l’empresa Tesla de cotxes elèctrics intervingui al MWC, ni que sigui per via telemàtica, té sentit per partida doble: per una banda, hi ha una vinculació creixent entre l’automoció i les telecomunicacions. I per l’altra, la seva altra empresa SpaceX està desplegant la xarxa Starlink de milers de satèl·lits de telecomunicacions en òrbita baixa per donar cobertura 5G en zones del planeta on les telcos convencionals no arriben amb les seves antenes.

La segona experiència fan del MWC21 s’ha conegut avui: l’actuació en directe de Jon Bon Jovi, el mateix dimarts 29 a l’estand de TelcoDR. Aquesta consultora va llogar a la GSMA els 6.000 metres quadrats que Ericsson va deixar lliures amb la seva baixa primerenca, i els dedicarà precisament a les tecnologies de núvol públic que aspiren a menjar-se una part del mercat de les telecomunicacions que ara tenen Ericsson, Nokia i Huawei.

No és estrany que les empreses tecnològiques recorrin a estrelles del rock i el pop (hi ha un biaix generacional claríssim) per obsequiar els seus clients i la premsa. Amb els anys jo mateix he pogut veure actuacions en directe de Weezer, One Republic, Barenaked Ladies, Will.I.Am i Alicia Keys, entre altres, com a part del programa de diversos congressos de Qualcomm, IBM i BlackBerry. Potser ara podré afegir a la llista el rocker de New Jersey.

Potser sí que l’edició 2021 del MWC serà de transició, en espera de ‘la bona’, que hauria de ser al febrer de 2022. Però no ens avorrirem.

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.