fbpx

TMB s’implica en l’èxit de l’edició 2021 del Mobile World Congress

TMB_Barcelona_MWC2021

También puedes leer este artículo en: Español

Amb motiu de l’edició 2021 del Mobile World Congress (MWC) o Congrés Mundial del Mòbil, que se celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol al recinte Gran Via de la Fira Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) participarà en el dispositiu de mobilitat d’aquest esdeveniment amb la capacitat de transport de les seves xarxes i fent un èmfasi especial en la informació i l’atenció als ciutadans, a més de desplegar un test de dues aplicacions de tecnologies 5G.

Enguany, el congrés de mòbils, l’esdeveniment per a emprenedors 4YFN i el Women4Tech se celebraran al recinte firal Gran Via, situat a l’Hospitalet de Llobregat, accessible en metro amb la L9 Sud a les estacions de Fira i Europa / Fira. La línia 9 Sud enllaça el recinte firal Gran Via directament amb les terminals T1 i T2 de l’aeroport del Prat i té correspondència amb tres línies de metro que connecten amb Barcelona: L1 (Torrassa), L5 (Collblanc) i L3 (Zona Universitària), a més de la L8, les línies suburbanes i les regionals d’FGC (Europa / Fira). A l’hora punta del matí i de la tarda, coincidint amb l’entrada i la sortida dels congressistes, la L9 Sud es reforçarà amb més trens entre les estacions de Collblanc i Fira perquè els intervals siguin d’uns 3 minuts.

Hi haurà senyalització informativa del congrés a les estacions de la L9 Sud, a les correspondències amb L1, L3 i L5 i a l’estació d’Espanya (L1 i L3).

Autobusos regulars i llançadora especial

Una altra via d’arribada i sortida del recinte firal de l’Hospitalet per l’accés sud és la línia regular de bus H12 (Gornal – Besòs Verneda), a través de la parada Plaça d’Europa. També arriben al recinte les línies regulars de bus de TMB: V1 (Districte Gran Via l’Hospitalet – Av. Esplugues), 46 (Pl. Espanya – Aeroport BCN) i 65 (Pl. Espanya – El Prat).

Addicionalment, l’organització del MWC ha contractat a TMB un servei especial d’autobusos que connectarà els dies 28, 29 i 30 de juny, de 8 a 20 h (el dia 1 de juliol fins a les 16 h), el recinte firal de la Gran Via amb la plaça d’Espanya.

Les alternatives i l’esquema general del dispositiu de mobilitat es mostren en un espai especial del web de TMB i les pautes principals de transport es difonen a MouTV, a Twitter, entre d’altres canals digitals corporatius.

TMB innova amb dues experiències 5G

En el context del Congrés Mundial del Mòbil 2021, TMB desenvoluparà dues experiències o user cases d’aplicació de la tecnologia 5G al transport públic, mitjançant la difusió de continguts en alta definició a l’interior d’un autobús i un assistent de traducció simultània per a la informació a l’usuari, en col·laboració amb Telefónica i World Mobile Capital.

Així, un dels vehicles de TMB assignats al servei especial d’autobús llançadora entre la plaça d’Espanya i el recinte firal s’ha equipat amb un router 5G i pantalles ultrapanoràmiques mitjançant els quals es rebran i reproduiran en streaming continguts relacionats amb el MWC.

Els mateixos dies, TMB desplegarà tres informadors amb dispositius mòbils tipus tauleta dotats de connectivitat 5G que permeten fer traducció simultània en 25 idiomes. Amb l’assistent de traducció simultània aquestes persones podran donar resposta als visitants del MWC sobre qualsevol informació requerida encara que no coneguin l’idioma en què es formuli. Els informadors se situaran a les parades d’inici i final de la llançadora d’autobusos que connectarà la plaça d’Espanya amb el recinte de la Fira 2.

Rosa Alarcón: cap a la digitalització del transport públic

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha destacat que “amb aquestes proves de concepte, TMB mostra la seva aposta per la innovació per optimitzar el servei de transport col·lectiu a l’àrea de Barcelona així com millorar l’experiència de viatge de les persones”. “La tecnologia 5G, en plena evolució i maduració, és una de les línies de futur de la connectivitat mòbil i com a tal una peça clau de la digitalització del transport públic que s’està impulsant, encara que no l’única”, ha afegit.

En aquest sentit, TMB ha dissenyat el projecte Bus Lab, un laboratori rodant per fer les proves de totes les tecnologies emergents candidates a ser implantades en una línia pilot i posteriorment a tota la xarxa d’autobusos. En aquest autobús s’instal·laran els prototips dels diferents dispositius per valorar la seva viabilitat abans d’estendre’ls al conjunt de la flota, en la línia d’afavorir els avenços que comportin millores per als usuaris, per a la ciutat i la sostenibilitat.

Algunes de les tecnologies que a partir del quart trimestre d’aquest any se sotmetran al test del Bus Lab seran:

  • Videovigilància 360 graus (interior i exterior)
  • Nou sistema d’informació a l’usuari a bord amb continguts en streaming
  • Telemetria en temps real
  • Anàlisi intel·ligent de vídeo en cloud
  • Nova arquitectura de la xarxa embarcada
  • I+D del nou sistema d’informació al conductor
  • Vigilància del carril bus
  • Sensorització del bus
  • Connexió bus-infraestructura de la ciutat
  • Prioritat semafòrica

TMB

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí: