fbpx

MWC dia 2: el dimarts de les estrelles

mwc21_zte
El model de samarreta intel·ligent de la companyia ZTE EFE

También puedes leer este artículo en: Español

Living on a prayer. L’Enxaneta, el nanosatèl·lit de l’empresa catalana Sateliot, aspira a ser només el primer de tota una constel·lació d’òrbita baixa que doni des de l’espai connectivitat a sensors escampats pel món. Sateliot oferirà el servei en règim majorista a les operadores de telecomunicacions per cobrir les zones en què no els surti a compte arribar amb la xarxa d’antenes convencionals. Un model de negoci oposat al de Starlink, que ja ha començat a vendre connexions genèriques a internet via satèl·lit als consumidors finals de regions mal comunicades. Mentre Elon Musk, el seu propietari, ho explicava aquest dimarts des de Califòrnia per videotrucada als assistents del MWC, a l’estand de TelcoDR al pavelló 2 ja hi havia cua per entrar a veure l’actuació en directe d’una celebritat amb més solera: Jon Bon Jovi. La tria de l’artista delata a quina generació pertanyen els que dominen actualment els recursos de màrqueting del sector tecnològic.

La gimcana de les invitacions. Deixant de banda si ets fan de Bon Jovi o més aviat el trobes una vella glòria, cal reconèixer que la firma amb l’estand més ampli d’aquesta edició del MWC (els 6.000 metres quadrats que Ericsson va deixar lliures quan es va donar de baixa) ha aprofitat a fons la tecnologia mòbil. Per aconseguir una entrada al recital de petit format del roquer de Nova Jersey calia facilitar les dades personals i anar acumulant punts mitjançant l’assistència durant la jornada a diverses demostracions de producte –interessants, ja en parlaré en un altre moment– en el mateix estand. A la vista de l’expectació, l’aplicació creada per la catalana Social Point ha sigut tot un èxit.

Peces de roba connectades. La firma xinesa ZTE, l’únic expositor habitual que ha mantingut la seva presència a la cruïlla entre passadissos més fotogènica del MWC, al centre del pavelló 3, exposa una samarreta connectada per 5G a una plataforma remota de monitoratge de la condició física mitjançant els sensors fisiològics (ritme cardíac i respiratori, temperatura corporal, esforç muscular i anàlisi de la suor) que porta impresos. El centre tecnològic català Eurecat també porta anys treballant en teixits intel·ligents, però la peça de roba que exposa en aquest MWC és un gorro quirúrgic proveït d’una càmera que enregistra en vídeo la intervenció, d’un làser que indica al cirurgià quina zona està enquadrant, i de sensors de proximitat per iniciar i aturar sense contacte la gravació, que s’arxiva als 32 gigabytes de memòria incorporats.

Publicat al diari Ara

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.