fbpx

Tecnolectures per a l’estiu

También puedes leer este artículo en: Español

Tot i que llegir llibres és recomanable durant tot l’any, el tòpic diu que durant les vacances disposem de més temps per fer-ho. Per això us proposo quatre obres que us permetran conèixer el funcionament de la indústria tecnològica de la qual parlem en píndoles més breus. Els quatre títols tenen un punt en comú: estan escrits per periodistes de solvència contrastada, de manera que expliquen fets sense pontificar, elucubrar ni explicar obvietats com fan molts llibres publicats per gurus, futuròlegs, acadèmics i empresaris en missió autopromocional.

El primer és Samsung rising (Currency, 2020). Geoffrey Cain, redactor de The Economist i The Wall Street Journal, detalla com una petita distribuïdora sud-coreana d’alimentació s’ha transformat en un gegant amb 300.000 empleats que lidera diversos segments del mercat de l’electrònica. Resulta especialment interessant la crònica de les complexes relacions familiars internes i amb els nivells més alts del govern.

Comprar: Amazon

Sin filtro (Conecta, 2020), la reportera de Bloomberg Sarah Frier explica la història d’Instagram des de la seva creació l’any 2010 per part de Kevin Systrom i Mike Krieger. A més d’aclarir els motius de Facebook per comprar Instagram per 1.000 milions de dòlars només dos anys després, Frier aprofundeix en el fenomen dels influencers.

Comprar: Bookshop.org | Amazon

Social warming (OneWorld, 2021) és l’únic dels quatre llibres que encara no he llegit, però coneixent els treballs anteriors de Charles Arthur, antic redactor de tecnologia de The Guardian, no tinc cap dubte que la seva anàlisi dels efectes nocius i polaritzadors de les xarxes socials i del cercle viciós digital en què hem entrat serà d’allò més fonamentada.

Comprar: Amazon

Acabo amb un llibre fet aquí sobre gent d’aquí: a Barcelona start-up (Libros de Cabecera, 2021), Mar Galtés posa context a l’evolució de la capital catalana fins a poder presumir de ser el principal centre digital i tecnològic del sud d’Europa.

Comprar: Bookshop.org | Amazon.

Tant si seguiu les meves recomanacions de lectura com si no, us desitjo que passeu un bon estiu.

Publicat al diari Ara
ara_20210711_emprenem

Subscripció a albertcuesta.com

Pots rebre els articles subscrivint-te al grup de Telegram, o bé rebre'ls per correu electrònic posant la teva adreça aquí:

Albert Cuesta

Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. És l’editor d’aquest blog, de l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i del blog de l'Observatorio Nacional de la 5G. També col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i TV3. ---------------- Periodista, analista, traductor y conferenciante especializado en electrónica de consumo y tecnologías de la información. Es el editor de este blog, de la edición en español del boletín Mobile World Live de la GSMA y del blog del Observatorio Nacional de la 5G. También colabora en el diario Ara, Catalunya Ràdio y TV3.