fbpx

Aena i Telefónica llencen una aplicació per a guiar el viatger a l’interior de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

También puedes leer este artículo en: Español

Aena, en col·laboració amb Telefónica, ha posat en marxa en l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat una eina de guiat amb mapes, que acompanya al passatger en totes les etapes del seu viatge durant la seva estada en l’aeroport, des de la planificació fins al mateix vol.

L’eina permet mostrar la ubicació, fer cerques i moviment en el mapa, guiar fins a un punt concret de l’aeroport, calcular el temps del recorregut o la distància, i mostra en tot moment els diferents serveis i punts d’interès de les instal·lacions, com a portes d’embarcament, botigues, restaurants o lavabos, entre altres. Tot això amb una alta precisió de geolocalització que permet facilitar a l’usuari dades gairebé exactes.

El guiat, que es pot seguir mitjançant l’app d’Aena en les seves versions per a Android i iOS, indica els recorreguts seleccionats, tant de manera visual com per veu. A més, en la web corporativa d’Aena es poden consultar els mapes i les diferents rutes triant un origen i una destinació dins de l’aeroport.

L’eina està habilitada per a oferir servei a passatgers amb mobilitat reduïda, complint amb les necessitats d’accessibilitat. Així, per exemple, les persones amb discapacitat visual poden fer ús del servei de guiat per veu, mentre persones amb limitacions visuals com a daltonisme, per exemple, poden usar aquesta aplicació a través de la pantalla del dispositiu, ja que és possible ampliar les imatges que es mostren o eliminar els colors, la qual cosa facilita la visualització a aquestes persones.

A més, l’aplicació facilita també informació destacada com els temps de pas en temps real en els filtres de seguretat, i pròximament s’integrarà amb altres eines de localització exterior a l’aeroport, per a poder obtenir el camí complet des de qualsevol origen, i permetrà guardar la ubicació de la plaça del pàrquing i compartir la posició amb altres persones, entre altres.

Aena Maps BCN

En el desenvolupament de l’aplicació, Aena ha comptat, a més de Telefónica, amb la col·laboració de les empreses CARTO DB -plataforma d’intel·ligència d’ubicació líder en el món- i Situm Indoor Positioning -especialitzada en la localització i navegació en interiors. La primera ha participat en l’enriquiment cartogràfic dels mapes/plànols aeroportuaris d’Aena, desenvolupament de rutes i, en general, en la logística i coordinació de tota la solució; i la segona ha proporcionat els elements tecnològics i el geoposicionament dins dels aeroports.

Per a, José Manuel Casas, director territorial de Telefónica a Catalunya, “amb la digitalització tenim l’oportunitat de millorar la vida dels ciutadans. Així, “amb ‘AenaMaps’ els passatgers de l’Aeroport de Barcelona-El Prat podran localitzar diferents llocs de restauració, botigues, lavabos i filtres de seguretat, o conèixer els temps de pas fins a la porta d’embarcament. I tot això habilitat també per a passatgers amb mobilitat reduïda”.

Aena i Telefónica

Aquest és un dels projectes que s’emmarquen en el procés de digitalització que Aena i Telefónica despleguen de manera conjunta per a oferir solucions innovadores als passatgers. L’operadora de telecomunicacions col·labora en el projecte de Transformació Digital del gestor aeroportuari, que va situar aquesta línia d’actuació com un dels pilars del seu Pla Estratègic.

Aena treballa de manera constant en la implantació de noves tecnologies amb un doble objectiu: millorar l’experiència dels passatgers en totes les etapes del seu viatge, incorporant solucions que facin més fàcil i confortable el pas dels passatgers pels seus aeroports, des de la planificació prèvia, el pas per les terminals i el postviatge; i desenvolupar iniciatives digitals que augmentin la competitivitat i accessibilitat dels seus serveis comercials.

Telefónica, a través de Telefónica Empresas, té com a objectiu ajudar a les empreses en la seva transformació digital, secundant-se per a això en sis grans blocs tecnològics: connectivitat, cloud, IoT, seguretat, big data i les solucions que fan possible la digitalització del lloc de treball. Telefónica Empresas ofereix una oferta de servei centralitzat i integral per a cadascun dels projectes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.